Συνεργασία “Νέας Ζωής” με Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής

Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2015 11:21 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεργασία “Νέας Ζωής” με  Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

“Ο αγροτικός χώρος είναι επιστήμη. Ας ξεκινήσουμε από τη γνώση και την ενημέρωση!” είναι το σύνθημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακούς “Νέα Ζωή”, που ξεκινά συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.   
Στόχος είναι η συνεργασία αυτή να συμβάλλει στην επανεκκίνηση και ενίσχυση της τοπικής παραγωγής, “δίχως μεγαλοστομίες περί ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα κι εξόδου από την οικονομική κρίση”.

Το είδος της συνεργασίας
Οι παραγωγοί της Βαμβακούς θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να λαμβάνουν συμβουλές όσον αφορά τους τρόπους αύξησης της παραγωγής καρυδιού, καστάνου και πατάτας. Παράλληλα, ομάδα καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατόπιν εδαφολογικών μελετών, θα συμβάλλει στην ενημέρωση για τις ασθένειες που απειλούν την παραγωγή, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Τέλος, σε μακροπρόθεσμο στάδιο, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες θα επεκταθούν και στους τρόπους τυποποίησης, συσκευασίας και διάθεσης των προϊόντων.

Οι συνεργάτες
Επικεφαλής της προσπάθειας θα είναι ο εξειδικευμένος στη δενδροκομία και αμπελουργία, MSC γεωπόνος Μάριος Σώτηρας, ο οποίος, σε συνεργασία με ομάδα καθηγητών Εντομολογίας και Φυτοπαθολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναλάβει το έργο ενημέρωσης και παροχής συμβουλών στους παραγωγούς της Βαμβακούς.

Ο ρόλος της Νέας Ζωής
Ο ρόλος του Συλλόγου στη συνεργασία που ξεκινά θα είναι εποπτικός και συνδετικός. Η “Νέα Ζωή” θεωρεί υποχρέωσή της να συμβάλλει στο μέτρο που της αναλογεί, σε μία προσπάθεια επανέναρξης και αναθεώρησης της παραγωγής του χωριού της.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti