Σε παράσταση διαμαρτυρίας οι Λάκωνες αγρότες και κτηνοτρόφοι

Μπλόκα... στα μνημόνια στήνουν οι παραγωγοί

Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2015 13:39 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε παράσταση διαμαρτυρίας οι Λάκωνες αγρότες και κτηνοτρόφοι

“Έρχονται χειρότερα” διαμηνύει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας και καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού σε κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΟΥ Σπάρτης, την Τετάρτη 7/10, στις 10 το πρωί.
 
Με τη φορολόγηση των παραγωγών να φτάνει στο 20% και το 2017 στο 26%, από 13% φόρου που ισχύει σήμερα, ο σύλλογος διαβλέπει περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων, συνυπολογίζοντας τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση της επιστροφής φόρου στα καύσιμα, τη φορολόγηση στο σύνολο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων και τη μείωση των ενισχύσεων μέχρι και 50% ως το 2019, που προβλέπει η νέα ΚΑΠ 2015-2020.
 
Σε σχετική ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων αναφέρει:
“Η κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, κρύβουν από το λαό ότι τα μέτρα που έρχονται να υλοποιήσουν, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου ώστε με το βίαιο και γρήγορο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, να συγκεντρωθεί η γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών. Θέλουν να στείλουν εμάς και τις οικογένειές μας, στις στρατιές των ήδη 1.5 εκατ. ανέργων....
 
Να στήσουμε μπλόκα στα παλιά και νέα μνημόνια, στα νέα μέτρα που ετοιμάζει να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τα κόμματα-εφεδρείες τους. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού μας, από την πλούσια πείρα που έχουν, πρέπει να αντιληφθούν ότι μόνο με τη δική μας συμμετοχή, με το δυνάμωμα του Συλλόγου μας και τη γέννηση καινούργιων πυρήνων αντίστασης, με την αγωνιστική διεκδίκησή μας, μπορούμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε.
 
Με την συμμετοχή μας στους αγώνες και στον Σύλλογο μας, συντονίζουμε την δράση και τις κινήσεις μας μαζί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων”.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti