«Δίχτυα» στον ιαπωνικό τουρισμό απλώνει η Λακωνία

Τη Λακωνία επισκέφτηκε αντιπροσωπεία δημοσιογράφων και tour operators

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015 15:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Δίχτυα» στον ιαπωνικό τουρισμό απλώνει η Λακωνία

Συντονισμένη εκστρατεία για την αύξηση της ροής Ιαπώνων τουριστών προς την Πελοπόννησο αναλαμβάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε  συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκυο, η Περιφέρεια προβαίνει σε δράσεις ενημέρωσης τουριστικών πρακτόρων και εκπροσώπων κλαδικών μέσων ενημέρωσης, καθώς και διαμόρφωσης κατάλληλου τουριστικού προϊόντος για την ιαπωνική αγορά.

Από τη συγκεκριμένη επιχείρηση προσέλκυσης τουριστών δεν θα μπορούσε να απέχει η Λακωνία, η οποία το Σάββατο υποδέχτηκε 11μελής Ιαπώνων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων των μεγαλύτερων τηλεοπτικών καναλιών και εφημερίδων από τη  χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Στο σταθμό της περιοδείας της στην Πελοπόννησο, η ιαπωνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδ. Τζανετέα και επισκέφτηκε αρχαιολογικά μνημεία και σημαντικούς προορισμούς του νομού.

Οι ξένοι απεσταλμένοι έφτασαν το Σάββατο στη Σπάρτη, προερχόμενοι από το Ναύπλιο και στη συνέχεια επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Κάστρο και την ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χαρ. Σκούρος και η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για θέματα Τουρισμού, Μ. Μπελεγρή, παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν τις ιαπωνικής αποστολής στο εστιατόριο YiaYia’s Kitchen στο κέντρο της Σπάρτης. Οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες είχαν συνομιλίες με τα μέλη της περιφερειακής Αρχής, γευόμενοι παράλληλα τα εκλεκτά εδέσματα που ήταν προσφορά του καταστήματος. Ως επιστέγασμα της επικείμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της ΠΕ Λακωνίας προσέφεραν σε κάθε μέλος της ιαπωνικής αποστολής τοπικά προϊόντα της Λακωνίας, με «αιχμή του δόρατος» το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Σε δηλώσεις της, απευθυνόμενη και στους Ιάπωνες καλεσμένους, η κ. Τζανετέα στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια εξωστρέφειας που καταβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς όπως τόνισε η οικονομία της Λακωνίας βασίζεται στον τουρισμό και στην αγροτική ανάπτυξη. «Η Λακωνία είναι τόπος προορισμού. Η Σπάρτη, ο Μυστρά, η Μονεμβασιά και η Μάνη, τα Βάτικα, η Ελαφόνησος αποτελούν μία πραγματική ευκαιρία για να γνωρίσετε την ιστορία και τον πολιτισμό μας», επεσήμανε η κ. Τζανετέα και πρόσθεσε: «Γνωρίζω καλά ότι ο ιαπωνικός λαός γνωρίζει και θαυμάζει τον ελληνικό πολιτισμό. Επίσης, μεταξύ της Ιαπωνίας και της Λακωνίας υπάρχει ένας ιδιαίτερος δεσμός, καθώς γνωρίζουμε ότι το σύστημα εκπαίδευσης στη χώρα σας ταυτίζεται με την αυστηρή εκπαίδευση που ακολουθείτο στην Αρχαία Σπάρτη και είχε να κάνει με τη δημιουργία ικανών στρατιωτών και σωστών πολιτών», εξήγησε μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης, η οποία εξέφρασε την ευχή και την πεποίθηση να αρχίσει μία εποικοδομητική περίοδος συνεργασίας μεταξύ Πελοποννήσου και Ιαπωνίας.

Οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες, από την πλευρά τους, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την ιστορία, τον πολιτισμό, την φυσική ομορφιά του τόπου και τη φιλοξενία των Λακώνων και δεσμεύτηκαν να μεταδώσουν την μοναδική εμπειρία του ταξιδιού τους στην Λακωνία στο κοινό της Ιαπωνίας.

Το βράδυ του Σαββάτου, τα μέλη της ιαπωνικής αποστολής διέμειναν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Μυστρά, ενώ την Κυριακή βρέθηκαν στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού, προτού αναχωρήσουν για να επισκεφτούν το Γύθειο, τα Σπήλαια και την Τσίπα με τελικό προορισμό τη Μεσσηνία και το Costa Navarino.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ εκείνων που συνόδεψαν τους Ιάπωνες δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες κατά την περιοδεία τους στη Λακωνία, βρισκόταν και ο περιφερειακός σύμβουλος, Ι. Μπουκουβάλας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti