“Λακωνικό Αγροτουριστικό Σχέδιο” στην Τοσκάνη

Έως 10 Ιανουαρίου οι αιτήσεις

Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2015 12:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

“Λακωνικό Αγροτουριστικό Σχέδιο” είναι ο τίτλος του νέου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης που υλοποιεί το Επιμελητήριο Λακωνίας, με στόχο την ανάπτυξη ενός αγροτουριστικού μοντέλου για την περιοχή μας. Το πρόγραμμα, διάρκειας δύο εβδομάδων, θα υλοποιηθεί στην Τοσκάνη της Ιταλίας, με τη συμμετοχή 14 ατόμων.

Ποιός είναι ο στόχος του σχεδίου;
Στόχος του σχεδίου είναι η μεταφορά γνώσης και εμπειρίας από αγροτουριστικές μονάδες στο εξωτερικό σε τουριστικές μονάδες της Λακωνικής περιοχής για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σε ποιους απευθύνεται;
Σε ιδιοκτήτες και στελέχη διοίκησης τουριστικών μονάδων (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ) με δραστηριότητα στην Λακωνία.

Πώς θα ωφεληθούν οι συμμετέχοντες;
Θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να κάνουν επισκέψεις μελέτης για ένα διάστημα δύο εβδομάδων στον Νο1 παγκοσμίως αγροτουριστικό προορισμό, την Τοσκάνη της Ιταλίας!

Τι δεξιότητες θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες;
Στόχος είναι η απόκτηση από τους συμμετέχοντες μίας σειράς δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν την μετάβαση από τον κλασσικό τουριστικό μοντέλο στον εναλλακτικό τουρισμό και συγκεκριμένα στον αγροτουρισμό. Οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με το προφίλ του τουρίστα αγροτουρισμού προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του και να παρέχουν υπηρεσίες οι οποίες προβάλλουν την ενιαία ταυτότητα του τόπου που αποτελείται από τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και την φύση. Άλλες δεξιότητες αφορούν στην εύρεση αγορών με ενδιαφέρον στον αγροτουρισμό, την εισαγωγή των τουριστών στην Λακωνική ύπαιθρο, την χρήση ξένων γλωσσών με επαγγελματικούς-τεχνικούς όρους κ.α.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα για την Λακωνία;
Η ώθηση του Ελληνικού τουρισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο χειμερινός τουρισμός και ο εναλλακτικός τουρισμός σε ορεινές περιοχές της Λακωνίας

Πως μπορώ να μάθω περισσότερα;
Επισκεφτείτε την σελίδα του προγράμματος lasproject.gr και κάντε αίτηση. Το σχέδιο υλοποιείται από τo Επιμελητήριο Λακωνίας. Υπεύθυνη υλοποίησης είναι η Ελένη Γκαραβέλη, τηλ 2733022279, εσ. 25 και email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 10 Ιανουαρίου.

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα