Αγουρέλαιο από τη Δαιμονιά επέλεξε η Άλτις!

Χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2016 18:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγουρέλαιο από τη Δαιμονιά επέλεξε η Άλτις!

Αγουρέλαιο από ποικιλία «Αθηνοελιά», που προέρχεται από τη Δαιμονιά Λακωνίας, επέλεξε να τυποποιήσει και να διαθέσει στο καταναλωτικό κοινό, η γνωστή εταιρεία ελαιουργικών προϊόντων «Άλτις».

Η εταιρεία περιγράφει το προϊόν ως «ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις αγουρέλαιο το οποίο συλλέγεται από τον πρώτο άγουρο καρπό της σοδειάς. Γι’ αυτό και αξίζει να το μυρίσετε πριν το γευτείτε! Ξεχωρίζει από το μοναδικό πράσινο χρώμα του, την πλούσια γεύση του, αλλά και για τη σπανιότητα που το χαρακτηρίζει».

Σύμφωνα με την εταιρεία, όπως κάθε χρόνο, με ελέγχους και γευστικές δοκιμές από πιστοποιημένους γευσιγνώστες, δόθηκε έμφαση στον αριθμό πολυφαινολών και στην ιδιαίτερη πικρή γεύση που πρέπει να χαρακτηρίζει ένα αγουρέλαιο.

Το αγουρέλαιο είναι διατροφικά και βιολογικά ανώτερο από οποιοδήποτε άλλο ελαιόλαδο. Αυτό το οφείλει στα πολύ περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει, σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη ελαιολάδου. Γι αυτό και συνιστάται να καταναλώνεται ωμό στη σαλάτα, στο ψωμί ή να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος, ώστε να απορροφώνται όλα τα ευεργετικά του στοιχεία.

Όπως σημειώνει η «Άλτις» για το λακωνικό προϊόν, «κυκλοφορεί σε περιορισμένη ποσότητα, σε αριθμημένες φιάλες και σε νέα συσκευασία που διατηρεί καλύτερα και περισσότερο αυτόν τον διατροφικό θησαυρό. Σε ανταμείβει σε κάθε σταγόνα του».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti