Αναβρασμός στους αγρότες για τα εργόσημα

Με ακραίες ενέργειες απειλούν οι Λάκωνες παραγωγοί

Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2016 20:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναβρασμός στους αγρότες για τα εργόσημα

«Πυρ και μανία» είναι οι Λάκωνες αγρότες με τις ασάφειες στην επιβολή του εργόσημου  και τη δήλωση εργατικού δυναμικού που απασχολείται σε αγροτικές εργασίες. Τα πρόστιμα που πέφτουν «βροχή» και η ελλιπής ενημέρωση των παραγωγών για το νομικό πλαίσιο που διέπει την απασχόληση των εργατών γης, σε συνδυασμό με τις αλλαγές που επιφέρει η πρόταση νόμου για τη φορολογία και το ασφαλιστικό των αγροτών, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» μείγμα με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Αυτό φάνηκε κατά τη συνάντηση εργασίας που οργάνωσε η ΠΕ Λακωνίας, την Παρασκευή 22/1 στο Διοικητήριο Λακωνίας, στην οποία συμμετείχαν αγροτικοί φορείς του νομού, εκπρόσωποι της Επιθεώρησης Εργασίας, του ΟΓΑ και του ΙΚΑ, καθώς και παραγωγοί. Οι εκπρόσωποι των αγροτών ζητούν τροποποίηση του αυστηρού κανονισμού και χαλάρωση των ελέγχων από τα αρμόδια κλιμάκια, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθεί μία χαοτική κατάσταση, με κίνδυνο διακοπής κάθε πρωτογενούς παραγωγικής δραστηριότητας στη Λακωνία, που ωστόσο φαίνεται ότι δεν θα μείνει αναπάντητη από τους θιγόμενους παραγωγούς.

Από τα «πυρά» των αγροτικών εκπροσώπων δεν ξέφυγαν οι βουλευτές της Λακωνίας, οι οποίοι έλαμψαν δια της απουσίας τους «λόγω της συμμετοχής τους σε κοινοβουλευτική σύσκεψη». «Για άλλη μια φορά είναι κάτω των περιστάσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΕ Αγ. Γεωργίου Σκάλας SPARTA ORANGE, Π. Μπλέτας.  «Έπρεπε να βρίσκονται εδώ, να ακούσουν την ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες», τόνισε ο πρόεδρος του ΑΣΕΕ Αμυκλών ΛΑΚΩΝΙΑ, Σπ. Παπαδάκος.

Ενδεικτικές του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των αγροτικών φορέων, οι οποίοι απειλούν με ακραίες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου, είναι οι δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγ. Γεωργίου Σκάλας “Sparta Orange”, κ. Πέτρου Μπλέτα και του προέδρου του ΑΣΕΕ Αμυκλών «Λακωνία» κ. Σπύρου Παπαδάκου, όπως μπορείτε να τις ακούσετε παρακάτω:

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ τη Δευτέρα 25/1.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti