Στην καρδιά της Ευρώπης η «Μυθική Πελοπόννησος»

Στην τουριστική έκθεση της Στοκχόλμης η Περιφέρεια

Τρίτη, 01 Μάρτιος 2016 17:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην καρδιά της Ευρώπης η «Μυθική Πελοπόννησος»

Στην τουριστική έκθεση «GREKLAND PANORAMA 2016», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στην έκθεση βρέθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος Πελοποννήσου, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων Απόστολος Ε. Παπαφωτίου.

Η 3η διοργάνωση του «GREKLAND PANORAMA», της μοναδικής αποκλειστικής έκθεσης τουρισμού, γαστρονομίας και πολιτισμού για την χώρα μας στη Βόρεια Ευρώπη, διοργανώθηκε στο επιβλητικό Globen Arena.

Στο περίπτερο της Πελοποννήσου φιλοξενήθηκε επίσης ο  Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Τολού. Ακόμη, συμμετείχαν επαγγελματίες τουρισμού και παραγωγοί από όλη την Πελοπόννησο, οι οποία είχαν την ευκαιρία να συνάψουν επιχειρηματικές συνεργασίες. Το περίπτερο της περιφέρειας, σωστά διακοσμημένο, εξέπεμπε την ομορφιά της «Μυθικής Πελοποννήσου» και έγινε πόλος έλξης και αποδέκτης μεγάλου αριθμού επισκεπτών.    

Μεταξύ των επισκεπτών ήταν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας κ.Κλεόπας, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σουηδία κ. Τουλούπας και η δραστήρια Ελληνική παροικία, πολλοί εκ των οποίων διέθεταν περίπτερα μέσα στην έκθεση.

Αντίστοιχο υλικό και σύγχρονα μέσα παρουσίαζαν τις ομορφιές της Πελοποννήσου, ενώ έμπειρος σεφ προετοίμασε Πελοποννησιακές συνταγές για το Σουηδικό κοινό με πολύ μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση.   

Τα γαστρονομικά δρώμενα έκλεψαν τις εντυπώσεις στο φετινό Grekland Panorama, προκαλώντας το αδιαχώρητο στον εκθεσιακό χώρο. Πελοποννησιακές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να διαπραγματευθούν κρατήσεις για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Πέραν της ανάδειξης του τουριστικού της προϊόντος η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί δράσεις εξωστρέφειας και για τον επίσης σημαντικό πρωτογενή τομέα συνδέοντας τον τουρισμό με τη γαστρονομία, στο πλαίσιο της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής. Σε επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών, σύμφωνα με τους τουριστικούς παράγοντες, η γαστρονομία και τα παραδοσιακά προϊόντα, ο ελληνικός τρόπος ζωής, η ευεξία και οι αθλητικές δραστηριότητες, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που προτιμά ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Σκανδιναβών που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενημερώνει πως το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει με την ίδια ένταση τη στήριξη των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων συμμετέχοντας στη διεθνή έκθεση τουρισμού Itb Βερολίνο, την Mitt Μόσχα και την έκθεση προϊόντων κρασιού Prowein μαζί με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελουργών Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ).

Φωτ.3

Φωτ.4 2

Φωτ.2

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti