Με Γαλάζια Σημαία 12 παραλίες της Λακωνίας

Την 3η θέση παγκοσμίως διατήρησε η Ελλάδα

Τετάρτη, 25 Μάιος 2016 14:26 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με Γαλάζια Σημαία 12 παραλίες της Λακωνίας

Συνολικά δώδεκα γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν στις ακτές της Λακωνίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης τελετής βράβευσης ακτών και μαρίνων των 50 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία». Υπενθυμίζεται ότι και κατά τη βράβευση του 2015, η Λακωνία είχε αποσπάσει τον ίδιο αριθμό «Γαλάζιων Σημαιών» (12) για τις ίδιες παραλίες.

Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο τύπου από την έδρα του FEE στην Δανία.
 
H επίσημη τελετή ξεκίνησε σήμερα το πρωί με την πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Χαλκιδικής, ενώ ακολούθησε επίδειξη ναυαγοσωστικής από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

H τελετή κορυφώθηκε με την αναγγελία των αποτελεσμάτων για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με ευρηματικό τρόπο από τους ίδιους τους μαθητές στην παραλία του ξενοδοχείου Porto Carras Grand Resort παρουσία των προσκεκλημένων της εκδήλωσης.
 
Υπογραμμίζεται ότι με 430 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα το 2016 διατήρησε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Οι παραλίες της Λακωνίας με Γαλάζια Σημαία είναι:

Δήμος Μονεμβασιάς
Νεάπολη
Αρχάγγελος
Πλύτρα/Παχιάμμος
Τηγάνια
Μονεμβασιά
Πορί
Μεγάλη Άμμος

Δήμος Ανατολικής Μάνης
Σκουτάρι
Μαυροβούνι 1
Μαυροβούνι 2
Βαθύ
Γύθειο 2/Σελινίτσα.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti