Τόνοι ελαιολάδου χωρίς παραστατικά βρέθηκαν σε ελαιοτριβείο της Λακωνίας

Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2018 14:57 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τόνοι ελαιολάδου χωρίς παραστατικά βρέθηκαν σε ελαιοτριβείο της Λακωνίας

Aπό τον απολογισμό του έργου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το 2017 προκύπτει αυξητική πορεία των διενεργούμενων ελέγχων και ερευνών, εντοπισμένης παραβατικότητας και διαφυγόντων εσόδων.

Παραβάσεις διαπιστώθηκαν και στη Λακωνία, καθώς μετά από ελέγχους εντοπίσθηκαν σε ελαιοτριβείο, 15 τόνοι ελαιόλαδο χωρίς φορολογικά στοιχεία απόκτησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε Πανελλαδικό επίπεδο:
- Το 2017 σε σχέση με το 2015 διενεργήθηκαν συνολικά 6.640 περισσότεροι έλεγχοι (ποσοστό αύξησης 57,70%), εντοπίσθηκαν 5.266 περισσότερες επιχειρήσεις με παράβαση (ποσοστό αύξησης 160,50%), ενώ η αύξηση της απόδοσης των ελέγχων οδήγησε σε άνοδο των ποσοστών της εντοπισμένης παραβατικότητας από 28,51% σε 47,10%.
  Αντίστοιχα, τα συνολικά εντοπισθέντα διαφυγόντα έσοδα παρουσίασαν σημαντικότατη άνοδο. Αξιοσημείωτη ήταν και η δράση των Υπηρεσιών στον εντοπισμό εξαφανισμένων εμπόρων.
-  Κατά τη διάρκεια της τριετίας εντοπίσθηκαν 222 εξαφανισμένοι έμποροι, ενώ η ταχύτητα εντοπισμού τους βελτιώθηκε σημαντικά περιορίζοντας το ύψος των διαφυγόντων εσόδων ανά εξαφανισμένο έμπορο από € 1,7 εκ. το 2015 σε € 0,284 εκ. το 2017.
  Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά το 2017 προτεραιοποίηση του συνόλου των υποθέσεων των Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. η οποία διενεργήθηκε σε δυο φάσεις και ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
-  Το Τμήμα Β΄ Συλλογής Αξιολόγησης και Διαχείρισης Πληροφοριών και Δεδομένων της ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε. διαχειρίστηκε και αξιολόγησε σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
-  Αναπτύχθηκαν επιχειρησιακά σχέδια δράσης και στοχεύσεις σε τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο φορολογικό ενδιαφέρον, όπως Ναυτικές Εταιρείες, Τουριστικά Καταλύματα, Ελαιοτριβεία, Πρατήρια Kαυσίμων.
-  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης και διαχείρισης των εντολών ελέγχου όλων των δομών μέσω του Ο.Π.Σ. ELENXIS.
-  Συντάχθηκε και υποβλήθηκε προς έγκριση ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, προσανατολισμένο στην καλύτερη οργάνωσή τους και στη δημιουργία εξειδικεύσεων σε τομείς έρευνας και ελέγχου.

Με πληροφορίες από enikonomia.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα