«Στρώνεται» ο δρόμος προς Κένυα για τα λακωνικά προϊόντα

Εκδήλωση για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του νομού στην αφρικανική χώρα

Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018 13:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Στρώνεται» ο δρόμος προς Κένυα για τα λακωνικά προϊόντα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/3, η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με το επίτιμο προξενείο της Κένυας στην Αθήνα, για την προώθηση της συνεργασίας και της εξωστρέφειας των λακωνικών επιχειρήσεων στην Κένυα.

Η κ. Βίκυ Πανταζοπούλου, επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Κένυας στην Αθήνα, παρουσίασε την οικονομική και επιχειρηματική κατάσταση της Κένυας, μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη χώρα που καθίσταται η «πύλη προς την Ανατολική Αφρική» και διαδραματίζει ζωτικό ρόλο ως κόμβος μεταφοράς για μεγάλο μέρος της υποσαχάριας Αφρικής. Στην παρουσίασή της ανέλυσε τις διατροφικές συνήθειες και τις δυνατότητες μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας να καταναλώσει ελληνικά προϊόντα, τις διαδικασίες εξαγωγής-εισαγωγής προϊόντων, έκανε αναφορά στις διακρατικές συμφωνίες που θα βοηθήσουν τους Έλληνες επιχειρηματίες να διεισδύσουν στην αγορά της και  δεσμεύτηκε για την αμέριστη συνεργασία και στήριξη που μπορεί να παρέχει στον τομέα αυτό υπό την ιδιότητά της ως επίτιμος πρόξενος και βέβαια, λόγω της ελληνικής καταγωγής της.

Ακολούθησε συζήτηση μέσα από την οποία εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον των μελών του Επιμελητηρίου και τέθηκαν προτάσεις προς επεξεργασία, προκειμένου να οργανωθεί ένα πλάνο ενεργειών ώστε να επιτευχθεί η διείσδυση των αξιόλογων λακωνικών προϊόντων στην αγορά της Κένυας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα