Για τις πτυχές του προγράμματος Leader ενημερώθηκαν οι υποψήφιοι Λάκωνες επενδυτές

Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2018 15:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Για τις πτυχές του προγράμματος Leader ενημερώθηκαν οι υποψήφιοι Λάκωνες επενδυτές

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με την «Αναπτυξιακή Πάρνωνα ΑΕ» με θέμα «Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 της ΟΤΔ Πάρνωνα - Υποδράσεις Ιδιωτικού & Δημόσιου Χαρακτήρα».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας και πλήθος μελών. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Παναρίτης, αφού απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, συνέχισε με την παρουσίαση των ομιλητών. Ο γενικός διευθυντής της «Αναπτυξιακής Πάρνωνα ΑΕ», κ. Μαρίνης Μπερέτσος, με τις στοχευμένες παρεμβάσεις του διευθύνοντα συμβούλου, κ. Σπυρίδωνα Φλώρου, παρουσίασε επιγραμματικά τους άξονες του προγράμματος και τα χαρακτηριστικά αυτού και εν συνεχεία παραχώρησε το λόγο στον κ. Μιχαήλ Ζώταλη, πολιτικό μηχανικό και συνεργάτη της «Αναπτυξιακής Πάρνωνα»,  ο οποίος ανέλυσε λεπτομερώς τη δομή και τους στόχους του θέματος.

Στο πρώτο σκέλος της παρουσίασης, ο κ. Ζώταλης επικεντρώθηκε στην ανάλυση των υποδράσεων δημόσιου χαρακτήρα. Ο ομιλητής παρουσίασε τους δικαιούχους και τις επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος, όπως και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι ώστε να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επιπροσθέτως,  επισήμανε λεπτομέρειες μείζονος σημασίας που οφείλουν να λάβουν υπόψιν τους οι επενδυτές με στόχο την ορθότητα – πληρότητα των δικαιολογητικών που υποχρεούνται να καταθέσουν.

Στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας του ο συνεργάτης της «Αναπτυξιακής Πάρνωνα»  επικεντρώθηκε στις υποδράσεις ιδιωτικού χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες, που ήταν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, ενημερώθηκαν για τις επελέξιμες δαπάνες και τους δικαιούχους του προγράμματος. Υπογραμμίστηκαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής των δικαιούχων, η διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης και τέλος η διαδικασία υλοποίησης και πληρωμής. Ο κ. Ζώταλης επεσήμανε τις ιδιαιτερότητες και τα συνήθη λάθη που κάνουν οι υποψήφιοι κατά τη διαδικασία της κατάθεσης του φακέλου και τόνισε τη σημασία που έχει η «ωριμότητα» της πρότασης του υποψηφίου για την τελική αξιολόγηση».

Με το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε συζήτηση μέσα από την οποία εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον των μελών του Επιμελητηρίου και εκφράστηκαν απορίες οι οποίες αναλύθηκαν από τους ομιλητές.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα