100 χρόνια «ζωής» γιόρτασε η Μαθηματική Εταιρεία στη Σπάρτη!

Βραβεύτηκαν μαθητές που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς

Τρίτη, 08 Μάιος 2018 16:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
100 χρόνια «ζωής» γιόρτασε η Μαθηματική Εταιρεία στη Σπάρτη!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του τοπικού παραρτήματος Λακωνίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια ίδρυσης της Εταιρείας. Στην εκδήλωση, που διεξήχθη σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, το Σάββατο 5/5 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Λακωνίας κ. Στράτης Αντωνέας, ο οποίος διάβασε και τον χαιρετισμό του συμβούλου των μαθηματικών  κ.  Κωνσταντίνου Νάκου.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της ΕΜΕ και καθηγητής του ΕΜΠ κ. Ανάργυρος  Φελλούρης με καταγωγή από το Φοινίκι Λακωνίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία των μαθηματικών, στους σύγχρονους μεγάλους Έλληνες μαθηματικούς και τη σημασία των μαθηματικών στις επιστήμες.

Διαφορετικό «χρώμα»  έδωσε στην εκδήλωση η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας που παρουσίασε ένα μικρό μέρος από το θεατρικό έργο του Ηλία Κωνσταντόπουλου με τίτλο «Τα παιδιά του Ευκλείδη».

Ο κ. Ηλίας Κωνσταντόπουλος, μαθηματικός, που έχει υπηρετήσει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παρευρέθηκε στην εκδήλωση και προλόγισε το έργο του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, π. Ευστάθιος, η αντιπεριφερειάρχης, κ. Ντία Τζανετέα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Μοιράγιας, η πρόεδρος του Νομικού προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, κ.  Γεωργία Γαλανοπούλου και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Σπάρτης, κ. Νίκος Δούνιας.

Στο  τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης» του σχολικού έτους 2017-2018.

Στο διαγωνισμό «Θαλής» διακρίθηκαν οι μαθητές:
Κουτράκου Παναγιώτα: Β΄ Γυμνασίου - 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης
Μοιράγια Ουρανία-Ακυλίνα: Β΄ Γυμνασίου - 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης
Πανουτσάκου Γεωργία: Β΄ Γυμνασίου - 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης
Πανταζή  Σοφία-Γεωργία:  Β΄ Γυμνασίου - 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης
Χριστάκος Νικηφόρος: Β΄ Γυμνασίου - 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης
Καλαβρυτινός Βασίλειος: Γ΄ Γυμνασίου - 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης
Νικολοπούλου Ανδρομάχη: Γ΄ Γυμνασίου - 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης
Γουρδομιχάλης Αναστάσιος: Α΄ Λυκείου - ΓΕΛ Έλους     
Μυλωνάκος Γεώργιος: Α΄ Λυκείου - 2ο ΓΕΛ Σπάρτης
Παναρίτη Μεταξία: Α΄ Λυκείου - ΓΕΛ Μολάων
Συκώκης Ευστράτιος: Β΄ Λυκείου - ΓΕΛ Σκάλας
Κουτρουλάκης Σωτήριος: Γ΄ Λυκείου - ΓΕΛ Μολάων

Στο διαγωνισμό «Ευκλείδης» διακρίθηκε ο μαθητής Α΄ Λυκείου, Γεώργιος Μυλωνάκος από το 2ο ΓΕΛ Σπάρτης.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti