Με Λάκωνες εισηγητές το Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Ιστορίας στην Καλαμάτα (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 15 Μάιος 2018 14:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με Λάκωνες εισηγητές το Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Ιστορίας στην Καλαμάτα (ΦΩΤΟ)

Με την παρουσίαση δεκάδων σημαντικών ανακοινώσεων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Β’ Πανελληνίου Φοιτητικού Συνεδρίου Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τίτλο «Κρίσεις, πόλεμοι, πτωχεύσεις και προσδοκίες στο “σύντομο” ελληνικό 20ό αιώνα», που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών «Νικόλαος Πολίτης», το διήμερο 11-12 Μαΐου 2018 στην Καλαμάτα.

Ανάμεσα σε πλήθος φοιτητών κι επιστημόνων προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου συμμετείχαν και τρεις Λάκωνες. Ο λόγος για τον Γιάννη Τσουλόγιαννη, διδάκτορα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και τους Χρήστο Κουφάκο και Νίκο Ι. Καρμοίρη, μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στην πρώτη συνεδρία ο Γιάννης Τσουλόγιαννης παρουσίασε το θέμα «H ανθρωπιστική κρίση στα παράλια της Μικράς Ασίας το 1922 και οι προσπάθειες επίλυσής της: Η συμβολή του ASA JENNINGS». Η συνεδρία ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση του Χρήστου Κουφάκου με θέμα: «Η εθνική αντίσταση στη Λακωνία (1941-1944): Το παράδειγμα στις Καρυές Λακωνίας από το αρχείο του αντάρτη της εποχής Γ. Κονταλώνη». Αργότερα, ο Νίκος Ι. Καρμοίρης παρουσίασε ανακοίνωση με τίτλο: «“Για μένα τίποτα. Μόνο για την Ελλάδα…”: Στέλιος Κυριακίδης, ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό!».

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου -το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον των τοπικών Αρχών- κήρυξε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θανάσης Κατσής, ενώ τη λήξη των εργασιών επισφράγισε με τον απολογισμό του ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας κ. Θανάσης Χρήστου.

Το Β' Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας διοργάνωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές» του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti