Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ήχησε στα σχολεία της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε το νέο σχολικό έτος

Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018 13:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ήχησε στα σχολεία της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα Τρίτη (11/9) για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Λακωνίας, αλλά και της υπόλοιπης χώρας. Η έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019 επισφραγίστηκε με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού, παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων που έδωσαν τις ευχές τους για μια χρονιά γεμάτη υγεία, πρόοδο και προκοπή για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λακωνίας, το «πρώτο κουδούνι» ήχησε χωρίς να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα και απρόοπτα. Μετά το πέρας της τελετής αγιασμού, οι μαθητές εισήλθαν στις αίθουσες και είχαν την πρώτη επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς τους, ενώ ακολούθησε η διανομή των βιβλίων.

Ιδιαίτερη η σημερινή ημέρα για τα «πρωτάκια» που είχαν την αρχική τους επαφή με το σχολικό περιβάλλον που θα γίνει το δεύτερο «σπίτι» τους τα επόμενα χρόνια.

Ενημέρωση εκπαιδευτικούς,
μαθητές και γονείς η ΤΟΜΥ Σπάρτης
Στο πλαίσιο του καθιερωμένου αγιασμού, η ΤΟΜΥ Σπάρτης παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης. Επίσης, έγινε αναφορά στον σχεδιασμό των δράσεων της ομάδας, σε σχέση με την προάσπιση της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών καθώς και των γονέων.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν, τον έλεγχο της εμβολιαστικής κάλυψης, της οπτικής οξύτητας, της σκολίωσης - κύφωσης κ.ο.κ. Κατά κύριο λόγο αποσκοπούν στην παραπομπή και στην έγκαιρη αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος εντοπιστεί. Επιπροσθέτως, οργανώνονται δράσεις ευαισθητοποίησης για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων.

Εν κατακλείδι, υπάρχει η δυνατότητα να οργανωθούν παρεμβάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα με πολλαπλή θεματολογία αγωγής υγείας, ανάλογες του ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών με κύριο γνώμονα, ωστόσο, τις ανάγκες του σχολικού πληθυσμού. Τέλος, όσων αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μπορούν να πραγματοποιηθούν παρόμοιες παρεμβάσεις ανάλογα με το ενδιαφέρον τους.

Σε αυτό το ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους, η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Σπάρτης (ΤΟΜΥ Σπάρτης) «σας εύχεται ολόψυχα υγεία, ψυχική δύναμη, επιμονή αλλά και πίστη στον καθημερινό αγώνα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για την πραγμάτωση κάθε εκπαιδευτικού στόχου».

Μηνύματα για την έναρξη
της σχολικής χρονιάς

Τατούλης: «Η νέα γενιά μπορεί να δείξει
τον ασφαλή δρόμο εξόδου από την κρίση»
«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η νέα γενιά μπορεί να δείξει τον ασφαλή δρόμο εξόδου της χώρας από την κρίση, γιατί διαθέτει καθαρή ματιά, άφθαρτο ταλέντο και λειτουργεί με όρους ανεπιτήδευτης και ανιδιοτελούς δημιουργίας» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και καθηγητές καλή και γόνιμη σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να εξασφαλίζουμε τις καλύτερες σχολικές υποδομές, με σύγχρονα κτίρια. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα για να στηρίζουμε το πολύ σημαντικό έργο τους».   

Τζανετέα: «Ξεκινάει ένα καινούργιο
ταξίδι στη γνώση και τις εμπειρίες»
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα, αναφέρει τα εξής: «Σήμερα ξεκινάει ένα καινούργιο ταξίδι στη γνώση και τις εμπειρίες για τους μαθητές. Το μέλλον του τόπου μας στηρίζεται στη νέα γενιά και το σχολείο αποτελεί τον πυλώνα για τη διαμόρφωση σωστών πολιτών, ανθρώπων με ήθος, δυναμικότητα και ευαισθησίες. Ευχή όλων μας είναι να κάνουμε μια καλή αρχή με στόχο το καλύτερο για το μέλλον των παιδιών μας.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη προσδοκίες και όνειρα. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα εύχομαι στους μαθητές να πορευτούν με πίστη στις δυνατότητες τους και δίψα για μάθηση και δημιουργία. Σε κάθε εκπαιδευτικό και γονέα εύχομαι να έχουνυπομονή και δύναμη ώστε να στηρίξουν τους μαθητές στην πορεία τους προς την κατάκτηση της γνώσης και των στόχων τους.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με την εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να επιτύχουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την άρτια λειτουργία των σχολείων της Λακωνίας.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη, δημιουργία και πρόοδο».

Βαλιώτης: «Όπλο μας η πίστη, η αισιοδοξία
και η ελπίδα στη νέα γενιά του τόπου»
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σπάρτης Ευ. Βαλιώτης σημειώνει: «Με την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019, εύχομαι ολόψυχα σε όλη την Εκπαιδευτική Κοινότητα, τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές,  καθώς και στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στις σχολικές μας μονάδες καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με πρόοδο και επιτυχίες.

Η καλοκαιρινή περίοδος πέρασε και ξεκινάει μία καινούργια χρονιά πλούσια σε στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις στο δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Οι δυσκολίες της χώρας μας είναι γνωστές. Δικό μας όπλο η πίστη, η αισιοδοξία και η ελπίδα στη νέα γενιά του τόπου μας και της πατρίδας μας, στους μαθητές των σχολειών μας. Στηριζόμαστε στη δύναμη της γνώσης, στον αυθορμητισμό και το δυναμισμό των παιδιών μας.

Γι΄ αυτό πρώτιστο καθήκον της Δημοτικής Αρχής είναι η φροντίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συμπορευόμαστε  μαζί σας σε αυτό το δύσκολο δρόμο, καθώς προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση των υποδομών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στη διάθεση όλων σας , με τη διαβεβαίωση ότι θα πράξουμε τα μέγιστα,  ώστε να διασφαλίσουμε ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον μάθησης στα παιδιά μας και να αντιμετωπίσουμε άμεσα προβλήματα, που τυχόν θα προκύψουν  και κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Επιπλέον, με την παροχή κοινωνικών δομών, όπως αυτή του Κοινωνικού φροντιστηρίου,  θα συνεχίσουμε να παρέχουμε μαθησιακή υποστήριξη σε όσους μαθητές αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, ώστε να εξασφαλίσουμε ισότιμη πρόσβαση στη μάθηση.

Μοναδικό μας μέλημα η διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων με ολόπλευρη μόρφωση, ώστε να γίνουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι με αξίες, ιδανικά και ελεύθερη σκέψη.

Καλή σχολική χρονιά με   υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση!»

Βέρδος: «Η επένδυση στη γνώση
είναι επένδυση στο μέλλον»
Τέλος, ο δήμαρχος Ευρώτα Δ. Βέρδος αναφέρει στο μήνυμά του τα εξής: «Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Ευρώτα υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα.

Η μαθητιώσα νεολαία σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση και δημιουργία, διότι η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον.

Εύχομαι επίσης σε κάθε γονέα και κηδεμόνα, καλή δύναμη και την ικανοποίηση της χαράς από την πρόοδο των παιδιών τους στο σχολικό στίβο.

Ο Δήμος Ευρώτα κι εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε πως θα είμαστε δίπλα σας διεκδικώντας κάθε δυνατή χρηματοδότηση για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας. Ήδη, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών της πράξης "Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων Δήμου Ευρώτα", συνολικού προϋπολογισμού 71.500€, η οποία αποτελούσε και πρότασή μας.

Επιπρόσθετα, θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βουλευτή Λακωνίας κ. Αραχωβίτη Σταύρο για την συμβολή του στη θετική εξέλιξη του αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα για τη λειτουργία όλων των τμημάτων προσανατολισμού στα ΓΕΛ Ευρώτα για το σχολικό έτος 2018-2019.

Καλή εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά!»

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την τελετή αγιασμού σε 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Σπάρτης, 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, Γυμνάσιο-Λύκειο Κροκεών, Ειδικό Σχολείο Μολάων και  Δημοτικό Σχολείο Δαφνίου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti