Πρεμιέρα για δεύτερη χρονιά στα ΚΔΑΠ Δ. Σπάρτης

Συνεχίζονται οι εγγραφές

Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018 14:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρεμιέρα για δεύτερη χρονιά στα ΚΔΑΠ Δ. Σπάρτης

Τις πόρτες τους ανοίγουν  την Τρίτη 11/9, για δεύτερη χρονιά, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Σπάρτης (1ο και 2ο ΚΔΑΠ), για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Στα πλαίσια των δύσκολων κοινωνικοπολιτικών συνθηκών που επικρατούν, ο Δήμος Σπάρτης, με τη λειτουργία των ΚΔΑΠ και τη συμμετοχή των παιδιών σε αυτά, συνεχίζει ενεργά  την υποστήριξη των γυναικών για τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας μέσα από την ελάφρυνσή τους από οικογενειακές υποχρεώσεις όπως είναι η φύλαξη και η φροντίδα των παιδιών.

Τα ΚΔΑΠ προσφέρουν προγράμματα, που ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, αλλά και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους ανακαλύπτοντας πως «η γνώση γίνεται παιχνίδι».

Τα προγράμματα προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών και λειτουργούν καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 16:00 - 20:00.

Σκοπός τους αποτελεί η ενασχόληση των παιδιών  με δραστηριότητες που εμπεριέχουν το στοιχείο της δημιουργίας και της έκφρασης και προσφέρει πλούτο αισθητικών ερεθισμάτων, βοηθώντας  τα παιδιά να τελειοποιήσουν τα εκφραστικά τους μέσα.

Τα ΚΔΑΠ δεν αποτελούν χώρο φύλαξης των παιδιών, αλλά δημιουργίας και απασχόλησης και λειτουργούν με συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Φέτος πρόκειται να πραγματοποιηθούν:
-  Εικαστικά
- Μουσικοκινητική αγωγή
- Μουσική προπαίδεια
- Παίζω και τραγουδώ
- Δημιουργικό μουσικό παιχνίδι
- Τραγούδι και ρυθμός
- Θεατρικό παιχνίδι
- Κουκλοθέατρο
- Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
- Δραματοποιήσεις παραμυθιών
- Θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί
- Σχολική μελέτη
- Επιτραπέζια παιχνίδια
- Φιλαναγνωσία
- Παιχνίδια γνώσεων, γρίφων, παρατηρητικότητας
- Διάφορα project
- Προγράμματα γυμναστικής κ.α.

Ο Δ. Σπάρτης υπενθυμίζει ότι κατά προτεραιότητα, δικαίωμα εγγραφής έχουν οι γονείς, που συμμετείχαν στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ για την υλοποίηση του  προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2017-2018 και είναι ωφελούμενοι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο κτίριο επί της οδού Ευαγγελιστρίας 85-87 (3ος όροφος) στη Σπάρτη. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 27310 27216.

Ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας «καλωσορίζει όλα τα παιδιά και εύχεται μία καλή και δημιουργική χρονιά!»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti