Ενημερώθηκαν για την ασφάλιση των εξαγωγών και την «Εξωστρέφεια» στη Σκάλα

Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2018 14:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενημερώθηκαν για την ασφάλιση των εξαγωγών και την «Εξωστρέφεια» στη Σκάλα

«Ασφάλιση των εξαγωγικών πιστώσεων και το πρόγραμμα χρηματοδότησης “Εξωστρέφεια”» ήταν ο τίτλος ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/11 στη Σκάλα, από το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό, τόνισε την προτεραιότητα που δίνει το Επιμελητήριο στην προώθηση των λακωνικών προϊόντων και στην ενίσχυση των εξαγωγών. Στη συνέχεια, παρέδωσε τη «σκυτάλη» στον κ. Κώστα Παπαπαναγιώτου, αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).

Ο κ. Παπαπαναγιώτου ανέλυσε τη διαδικασία ασφάλισης των εξαγωγών από τον ΟΑΕΠ και τους κύριους άξονες του προγράμματος «Εξωστρέφεια», υπογραμμίζοντας τα κύρια χαρακτηριστικά των υπηρεσιών του Οργανισμού και του προγράμματος και των στόχων τους,  που είναι η διασφάλιση της εξαγωγικής διαδικασίας, ενώ παράλληλα παρουσίασε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους τρόπους με τους οποίους οι -εν ενεργεία και εν δυνάμει- εξαγωγείς μπορούν να αξιοποιήσουν τα εν λόγω εργαλεία.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έθεσαν ερωτήματα στον εκπρόσωπο του ΟΑΕΠ και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τη διαδικασία ασφάλισης των εξαγωγών.

Μετά το πέρας της συζήτησης με τους  παρευρισκόμενους ο κ. Παπαπαναγιώτου συνέχισε με το δεύτερο και πιο στοχευμένο σκέλος της εκδήλωσης που ήταν η εξατομικευμένη πληροφόρηση σε όσες επιχειρήσεις το επιθυμούσαν.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος