Έως 15/1 οι δηλώσεις Επαγγελματικών Λογαριασμών στον ΑΑΔΕ

«Τσουχτερά» τα πρόστιμα για τους παραβάτες - Η ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης

Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2018 12:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έως 15/1 οι δηλώσεις Επαγγελματικών Λογαριασμών στον ΑΑΔΕ

Έως τις 15 Ιανουαρίου θα μπορούν οι έμποροι να δηλώσουν τους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς τους στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ. Όπως ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης πρόκειται για λογαριασμούς στους οποίους οι έμποροι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.
 
Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

Μάλιστα το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου εφιστά την προσοχή των επιχειρηματιών για την τήρηση του ως άνω πλαισίου, καθώς όπως ενημερώνει οι κυρώσεις είναι σημαντικές.
 
Συγκεκριμένα, για τον έμπορο που παραβαίνει τις υποχρεώσεις του, προβλέπεται για την μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε., διοικητικό πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ και για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ. Τα εν λόγω πρόστιμα επιβάλλονται από τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ., ο οποίος είναι αρμόδιος για την παραλαβή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του υπόχρεου, και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland