Υπογράφουμε για να παραμείνουν οι σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ στη Σπάρτη!

Θα επιδοθούν στο Υπουργείο Παιδείας - Δείτε που θα απευθυνθείτε

Παρασκευή, 04 Ιανουάριος 2019 14:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπογράφουμε για να παραμείνουν οι σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ στη Σπάρτη!

Διαδικασία συλλογής υπογραφών με στόχο «την παραμονή των πανεπιστημιακών σχολών στη Σπάρτη, αλλά και για τη μελλοντική αναδιάρθρωσή τους, με την προσθήκη νέων τμημάτων» έχει ξεκινήσει ο Δήμος Σπάρτης, σε συνεργασία με τους συλλογικούς φορείς της Λακωνίας, που συμμετείχαν στην σύσκεψη της 30ης Νοεμβρίου 2018 στο Διοικητήριο Λακωνίας.

Ειδικότερα, υπογραφές συγκεντρώνονται στα γραφεία του Δήμου Σπάρτης (Ευαγγελιστρίας 85-87, πληροφορίες στο ισόγειο-Γραφείο Πρωτοκόλλου), καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», σχετικά έγγραφα όπου μπορούν να υπογράψουν οι πολίτες διατίθενται και σε καταστήματα της Σπάρτης.

Σκοπός είναι οι συλλεγείσες υπογραφές να λειτουργήσουν ως ένας ακόμα μοχλός πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Γαβρόγλου, ώστε να αναθεωρηθεί ο σχεδιασμός που προβλέπει απομάκρυνση του Τμήματος  Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου και του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ από τη Σπάρτη. Εξάλλου, θα αποτελέσει ένα σημαντικό διαπραγματευτικό «χαρτί», καθώς το έγγραφο με τις υπογραφές θα επιδοθεί στην ηγεσία του υπουργείου, όπου θα μεταβούν οι φορείς του νομού στις 9/1/2018. «Το ζήτημα είναι μείζονος σημασίας και απαιτεί τη μαζική συμμετοχή και ενεργοποίησή μας» υπογραμμίζει ο Δ. Σπάρτης.

Το θέλει ή όχι;
Μπορεί η κοινωνία της Σπάρτης και του νομού να «απουσίασε» από την κινητοποίηση της περασμένης Κυριακής 30/12/2018, όμως πλέον έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να φανερώσει και να επισφραγίσει τις προθέσεις της. Εάν δηλαδή -πραγματικά- επιθυμεί να συμμετάσχει στον αγώνα για τη διατήρηση των σχολών ή εάν η θέληση είναι χαλαρή και οι εξελίξεις επαφίενται στους χειρισμούς των αιρετών εκπροσώπων της. Προφανώς και οι υπογραφές (από μόνες τους) δεν εξασφαλίζουν την έκβαση που θα έχει το συγκεκριμένο ζήτημα, όταν εκκρεμούν προϋποθέσεις που δεν υλοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Προφανώς και οι λύσεις «έκτακτης ανάγκης» δεν μπορούν να καλύψουν τις παραλείψεις, την ολιγωρία και το χαμένο έδαφος ετών με ευθύνη των αρμοδίων φορέων και αρχών. Ωστόσο η τοπική κοινωνία θα έχει κάνει το «καθήκον» της και θα έχει τη συνείδησή της καθαρή, εφόσον όντως ανησυχεί και προβληματίζεται για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό. Αλλιώς, θα αρμόζει το περίφημο «ό,τι βρέξει, ας κατεβάσει…»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
Mikel_new-opening

Πρόσφατα Νέα

Η δική σας είδηση