Την παραμονή των σχολών στη Σπάρτη ζητούν και οι έμποροι της Πελοποννήσου

Το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων

Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2019 14:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Την παραμονή των σχολών στη Σπάρτη ζητούν και οι έμποροι της Πελοποννήσου

Κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 26-27 Ιανουαρίου στη Σπάρτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων & Νοτιοδυτικής Ελλάδος (ΟΕΣΠ & ΝΔΕ) συζήτησε -μεταξύ άλλων θεμάτων- για την απόφαση της Επιτροπής «Γαβρόγλου» περί απομάκρυνσης της Νοσηλευτικής Σχολής και του ΤΕΙ από τη Σπάρτη.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό ψήφισμα αναφέρονται τα εξής: «Η ΟΕΣΠ & ΝΔΕ διαμαρτύρεται για την απόφαση αυτή, καθώς η Σπάρτη έχει ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα από την απομάκρυνση του ΚΕΕΜ ως κέντρου κατάταξης, ενώ η ενδεχόμενη απομάκρυνση της Νοσηλευτικής Σχολής και του ΤΕΙ από τη Σπάρτη είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει τραγικά αποτελέσματα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή της περιοχής.

Η Σπάρτη πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια και διαθέτει σύγχρονες και κατάλληλες υποδομές, όχι μόνο για την διατήρηση των υφιστάμενων σχολών αλλά και για την υποδοχή, εδραίωση και ανάπτυξη περεταίρω Τμημάτων.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε:
- Παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής στην Σπάρτη.
- Παραμονή και ενδυνάμωση του ΤΕΙ Σπάρτης.
- Δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση στην προτεινόμενη αναδιάρθρωση των σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti