Ο Μ. Καραμπάσης νέος πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2019 15:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Μ. Καραμπάσης νέος πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου  πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο κ. Μαΐστρος Καραμπάσης, ο οποίος διαδέχτηκε τον αείμνηστο Δημήτρη Καραμπάση.

Αναλυτικά, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο όπως διαμορφώθηκε ύστερα από τις αρχαιρεσίες έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Καραμπάσης Μαΐστρος
Αντιπρόεδρος: Αλέξης Παναγιώτης
Γραμματέας: Αγγελάκος Παναγιώτης
Ταμίας: Λιάπης Νικόλαος
Μέλος: Σωτήραλης Παρασκευάς
Αναπληρωματκιό μέλος: Βλάχος Λάμπρος

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας αναφέρει τα εξής: «Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της 3ης Φεβρουαρίου 2019, μας τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κος Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος στο σύντομο χρονικό διάστημα που έμεινε μαζί μας, έκανε μια περίληψη για τη νέα προκήρυξη  του προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας το οποίο ξεκινάει στις 19.02.2019.

Για άλλη μια φορά διαπιστώνεται ότι το ενδιαφέρον του ΥΠΑΑΤ έχει στραφεί στην αύξηση του αριθμού των νεοεισερχομένων, χωρίς τη δέσμευση παραγωγής πιστοποιημένου βιολογικού προϊόντος (3ετής υποχρεωτική παραμονή στο πρόγραμμα). Επιπλέον οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τους δασικούς χάρτες, των οποίων οι αντιρρήσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν έχουν εξεταστεί, θα οδηγήσουν στην απένταξη ολόκληρων των αγροτεμαχίων εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από το ΥΠΑΑΤ μέχρι τις 19.02.2019, όπου και ξεκινάει η υποβολή των φακέλων.

Ευελπιστούμε, στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου στον οποίο έχει δώσει μεγάλη έμφαση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κος Αραχωβίτης Σταύρος, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και αλλαγές στην προκήρυξη έστω και την τελευταία στιγμή, έτσι ώστε εμπράκτως να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η βιολογική γεωργία στη χώρα μας θα έχει το μέλλον που της αξίζει βγάζοντας στην αγορά ποιοτικά και καινοτόμα βιολογικά προϊόντα και όχι νεοεισερχόμενους που λαμβάνουν ενισχύσεις για απώλεια εισοδήματος χωρίς να βγάλουν στη αγορά πιστοποιημένο προϊόν».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti