Επισημάνσεις της ΕΛΜΕ Λακωνίας για τις εγγραφές μαθητών στα γυμνάσια

Τρίτη, 11 Ιούνιος 2019 13:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επισημάνσεις της ΕΛΜΕ Λακωνίας για τις εγγραφές μαθητών στα γυμνάσια

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας εγγραφών των μαθητών – αποφοίτων δημοτικού στα γυμνάσια, η ΕΛΜΕ Λακωνίας επισημαίνει τα εξής:

«- Οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την ομαλή ένταξή τους στο νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον.  

- Τα σχολικά συγκροτήματα του νομού μας υποδέχονται τους μαθητές μέσα από μια θεσμικά κατοχυρωμένη διαδικασία χωροθέτησης, η οποία λαμβάνει υπόψη της τις κτιριακές υποδομές και το εκπαιδευτικό δυναμικό κάθε σχολείου και βεβαίως σε τακτά χρονικά διαστήματα ανατροφοδοτείται και βελτιώνεται.

- Η διάθεση καταστρατήγησης της παραπάνω διαδικασίας με διάφορους πλάγιους τρόπους μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του νομού μας κατά την επόμενη σχολική χρονιά.

- Η  ΕΛΜΕ Λακωνίας οφείλει να υπερασπιστεί το δικαίωμα των μαθητών για ίσες ευκαιρίες μάθησης σε ένα περιβάλλον δίκαιης κατανομής,  όπως βεβαίως και το δικαίωμα των εκπαιδευτικών για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας».


Eνημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος