Το κοινό διαπίστωσε ότι «...κάτι τρέχει στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης..» (ΦΩΤΟ)

Παρουσιάστηκαν δράσεις του σχολείου

Τρίτη, 11 Ιούνιος 2019 15:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το κοινό διαπίστωσε ότι «...κάτι τρέχει στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης..» (ΦΩΤΟ)

Οι δράσεις του προγράμματος «...κάτι τρέχει στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης...» παρουσιάστηκαν από τους μαθητές, το Σάββατο 25/5 στο Πνευματικό Κέντρο Σπάρτης. Όλες οι δράσεις ήταν ενταγμένες στο σχέδιο «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» και, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών Μουσείο Τεχνολογίας από τη Θεσσαλονίκη, «έτρεξαν» αυτή την σχολική χρονιά στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Σπάρτης.

Αναλυτικά, παρουσιάστηκαν οι δράσεις:
- Στα βήματα του Παυσανία από τους πεζοπόρους του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης
- Πόση ακτινοβολία δεχόμαστε από τις συσκευές από τους ερευνητές του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης
- Ηλεκτρονικό περιοδικό από την δημοσιογραφική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης

Παραστάσεις
Επίσης, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης «ανέβασαν» δυο εξαιρετικές θεατρικές δράσεις:  «Το ηλιακό μας σύστημα» και το «Σαραβαλάκι αγάπη μου».

Η πρώτη παράσταση με τίτλο «Το ηλιακό μας σύστημα» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο».

Οι μαθητές ανέδειξαν τις γνώσεις τους για το ηλιακό μας σύστημα, και τους πλανήτες του, αφού πρωταγωνίστησαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και κατάφεραν να αποσπάσουν τρία βραβεία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεάτρου κερδίζοντας σχολεία με καλλιτεχνική κατεύθυνση. Οι ηθοποιοί - πλανήτες διαδέχονταν ο ένας τον άλλον στη σκηνή με μουσικές γέφυρες, διατηρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια την προσοχή του κοινού.
 Συντελεστές της παράστασης είναι ο Παναγιώτης Κουντούρης που είχε την αρχική πρωτότυπη έμπνευση, η Κατερίνα Κεφαλοπούλου με τους εξαιρετικούς κωμικούς διαλόγους της και τη θεατρική διδασκαλία, η Αναστασία Καζακλή με τα κουστούμια, τη σκηνοθεσία και τη θεατρική διδασκαλία, ο Γιάννης Νάνος (τεχνική υποστήριξη), η Παναγιώτα Καράντζαλη - Παπασταθάκη (φιλική συμμετοχή) και ο Παναγιώτης Κουμάνταρος (υπεύθυνος μακιγιάζ).

Η δεύτερη μουσικοθεατρική παράσταση «Σαραβαλάκι αγάπη μου» είναι μια κωμωδία καταστάσεων που δημιουργήθηκε στα πλαίσια σύζευξης μαθήματος μηχανολογίας και θεάτρου. Μέσα απ’ το μάθημα της μηχανολογίας και της εξειδικευμένης γνώσης που αποκτούν οι μαθητές για τα μηχανοκίνητα μέσα, δημιουργήθηκε μια μουσικοθεατρική παράσταση, κατά την οποία οι μαθητές ζωντάνεψαν σκηνές απ’ τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και από σύγχρονες τηλεοπτικές σειρές. Όλα εκτυλίσσονται σε ένα συνεργείο που βρίσκεται στο δρόμο μεταξύ Σπάρτης-Γυθείου, με το όνομα «Μηχανόγατος». Ένα ζευγάρι ξεμένει λόγω παλαιότητας του αμαξιού, τρεις γυναίκες βγαίνουν εκτός δρόμου, ένας ξεμένει από βενζίνη επειδή ο δείκτης της βενζίνης είχε κολλήσει, οι βενζινάδες απέναντι από το συνεργείο πωλούν νοθευμένη βενζίνη, ενώ δυο γυναίκες μένουν στη μέση του δρόμου γιατί ο κινητήρας καταστράφηκε. Κοινός παρονομαστής: η παλαιότητα του αμαξιού και προορισμός το Γύθειο για μπάνιο. Θα καταφέρει τελικά το συνεργείο να αποκαταστήσει τις ζημιές;

Συντελεστές της παράστασης είναι η εμπνευστής Κατερίνα Κεφαλοπούλου, η οποία με την Αναστασία Καζακλή διασκεύασαν και έγραψαν το σενάριο και ο μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Λυκούργος Καλαντζάκος που επιμελήθηκε τη θεατρική διδασκαλία και τη σκηνοθεσία της παράστασης. Τα δύο αυτά θεατρικά με το πρωτότυπο, ευφυή και κωμικό κείμενό τους και   την   καταπληκτική   ερμηνεία   των ηθοποιών- μαθητών, απορρόφησε το κοινό, το ξεσήκωσε και κατενθουσιασμένο ξέσπασε σ’ ένα παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα.  Τα παιδιά, ως επαγγελματίες ηθοποιοί «ζωντάνεψαν» τα προγράμματά τους με τον πιο καινοτόμο και ενδιαφέρον τρόπο, το κατευχαριστήθηκαν και είναι σίγουρο ότι θα προβούν σε ανάλογες μουσικοθεατρικές δράσεις στο άμεσο μέλλον.

Οι μαθητές-ηθοποιοί που συμμετείχαν στις παραστάσεις είναι:

«ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ»
1. Λεβετσοβίτη Σταυρούλα
2. Λεοντακιανάκη Αικατερίνη
3. Τσαρούχας Παναγιώτης
4. Μουλλάχου Γιάννης
5. Μαρουδάς Λευτέρης
6. Σούλι Πέτρος
7. Σίνα Κάστριοτ
8. Μπισμπής Γιάννης
9. Λυμπεροπούλου Ηλιάνα
10. Παυλούνη Ελευθερία
11. Λαμπρινού Κωνσταντίνα
12. Καρακώστας Βλάσσης
13. Μπαγιώκου Ευαγγελία
14. Κυριακούλια Νίκη
16. Κύρα Γιάννης
17. Μάρκου Αλέξανδρος
18. Λάμπρος Δημήτριος
19. Παππά Ειρήνη
20. Σαξιώνη Αικατερίνη
21. Τσακαλάκη Σταματίνα
22. Κουμουτσίδης Στέφανος
23. Λαμπρινάκος Δημήτριος
24. Μπακογιώργης Σταύρος

«ΣΑΡΑΒΑΛΑΚΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ»
1. Καλατζάκος Λυκούργος
2. Γεωργαρίου Κωνσταντίνος
3. Κρούπα Άγγελος
4. Τσούρρι Αλμπάν
5. Κατσάμπα Βάγια
6. Μαντζουράνη Μαρία
7. Μπάροβιτς Στέφανος
8. Κωνσταντάκος Δημάκης
9. Βασιλακάκος Σταύρος
10. Μπαριάμης Γαβριήλ
11. Σκάγκου Παναγιώτα
12. Πετρούλια Στρατηγούλα
13. Ρηγάκου Μαρία
14. Καρακώστας Βλάσσης
15. Κύρα Γιάννης
16. Κουμουτσίδης Στέφανος
17. Σφαλαγκάκος Βασίλειος
18. Λυμπεροπούλου Ηλιάνα

Eνημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος