Βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς στην Πελοπόννησο

Οι οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών

Τετάρτη, 12 Ιούνιος 2019 07:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς στην Πελοπόννησο

Στα πλαίσια του προγράμματος βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο πραγματοποίησαν, πέρυσι, εξαπόλυση του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis σε καστανεώνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το παράσιτο έχει ήδη εγκατασταθεί στους καστανεώνες που βρίσκονται σε περιοχές της Περιφέρειας και στόχος του προγράμματος για το 2019 είναι να πολλαπλασιαστεί το έντομο.

Περιφέρεια Πελοποννήσου ενημερώνει τους παραγωγούς να μην πραγματοποιήσουν ψεκασμούς στις καστανιές τους με χρήση εντομοκτόνων έως τα τέλη Ιουνίου. Επίσης, δεν πρέπει να αφαιρέσουν και να καταστρέψουν τις κηκίδες από τις καστανιές φέτος και τον επόμενο χρόνο, γιατί εκεί θα εναποθέσει τα αυγά του το έντομο.


Eνημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα