«2ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο» για σχολεία της Λακωνίας

Παρασκευή, 21 Ιούνιος 2019 08:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«2ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο» για σχολεία της Λακωνίας

Το «2ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο» διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, μέσω του υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Ιουνίου και ώρα 9:00 μμ στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου – 2ου ΓΕΛ Σπάρτης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας που συμμετείχαν στο Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων «Μαθητικές Cine… δημιουργίες» να παρουσιάσουν τα μαθητικά βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, να γίνει ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, καθώς και διάχυση καλών πρακτικών.

Επισημαίνεται ότι το Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο «Μαθητικές Cine… δημιουργίες» αποτελεί τη συνέχεια του καινοτόμου εκπαιδευτικού εγχειρήματος που η ΔΔΕ Λακωνίας ξεκίνησε κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018. Το εγχείρημα αυτό στοχεύει να παρέχει στους/τις μαθητές/τριες τη δυνατότητα να μετατραπούν από θεατές – καταναλωτές εικόνων σε μελετητές – ερευνητές, να αναπτύξουν κριτική στάση απέναντι στις εικόνες και στον κόσμο που τους/τις περιβάλλει, καθώς και να καλλιεργήσουν ικανότητες ψηφιακού γραμματισμού.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, καθώς και σε όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν και να τιμήσουν έτσι τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό εγχείρημα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος