Η Νοσηλευτική τα… μαζεύει άμεσα και πάει Τρίπολη!

Ανατρέπεται η απόφαση για σταδιακή μετακίνηση του τμήματος - Δεκάδες χώροι στέγασης ξενοικιάζονται στην πόλη

Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019 07:18 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Νοσηλευτική τα… μαζεύει άμεσα και πάει Τρίπολη!

«Θύελλα» αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία της Σπάρτης ξεσήκωσε η απρόσμενη τροπή που παίρνει το ζήτημα της μεταφοράς της Νοσηλευτικής στην Τρίπολη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες -αλλά και επίσημες ανακοινώσεις- μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού (σσ στις 31 Αυγούστου 2019) αναμένεται να έχει απομακρυνθεί το σύνολο της σχολής από τη Σπάρτη! Έτσι, διαψεύδεται ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος ρίχνοντας «στάχτη» στα μάτια των Λακώνων διαβεβαίωνε πριν από λίγους μήνες, ότι η σχολή θα μετακινηθεί σταδιακά, ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στην τοπική οικονομία της Σπάρτης, αλλά και να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι τη σύσταση και λειτουργία των νέων τμημάτων.

Ενδεικτικό είναι ότι σε ρεπορτάζ του στις 10/4/2019 ο «Λακωνικός Τύπος» έγραφε ότι «οι νεοεισαχθέντες  πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος Νοσηλευτικής για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, προβλέπεται να φοιτήσουν κανονικά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Οι εν ενεργεία φοιτητές προηγούμενων ετών θα συνεχίσουν τη φοίτησή τους στη Σπάρτη μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους». Αυτή ήταν τότε η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας και κυβερνητικές πηγές.

Ήδη με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, ακίνητα που εκμισθώνονται ως φοιτητικές στέγες αδειάζουν (σσ πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 250 διαμερίσματα), με αποτέλεσμα και η αγοραστική κίνηση να έχει υποστεί τις πρώτες επιπτώσεις. Το οικονομικό πρόβλημα που θα ανακύψει είναι προφανές και οι διαστάσεις του θα φανούν το επόμενο διάστημα.

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος ισχυρίζεται ότι εφόσον εκλεγεί, θα «βάλει πλάτη» για να επανέλθει το Τμήμα Νοσηλευτικής στη Σπάρτη, καθώς θεωρεί «αδιαπραγμάτευτη επιλογή» την επιστροφή της στην πόλη. Άραγε, πότε αναμένουν οι θεσμικοί φορείς να κινητοποιηθούν, μήπως όταν το τρένο θα έχει ήδη… σφυρίξει; Το μεγαλύτερο ποσοστό του σπαρτιατικού πληθυσμού, εξάλλου, θεωρεί ότι η υπόθεση Νοσηλευτική είναι ήδη χαμένη για τη Σπάρτη.  

Η ανακοίνωση του προέδρου του Τμήματος
Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής με αποδέκτες τους σπουδαστές. Ειδικότερα, αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί φοιτητές,
σας ενημερώνουμε ότι μετά την ψήφιση και δημοσίευση του Ν 4610/19, άρθρο  46,  παρ.  2  το  Τμήμα  Νοσηλευτικής  της  Σχολής  Επιστημών Ανθρώπινης  Κίνησης  και  Ποιότητας  Ζωής  εντάσσεται  στην  Σχολή Επιστημών Υγείας και μεταφέρεται στην Τρίπολη.

Η Κεντρική Διοίκηση του Πανεπιστημίου καθώς και η Διοίκηση, τα μέλη ΔΕΠ,  ΕΤΕΠ  και  η  Προϊσταμένη  της  Γραμματείας  του  Τμήματος καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια ώστε η μεταφορά του Τμήματος να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος Αυγούστου 2019. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των δραστηριοτήτων του Τμήματος (παροχή εκπαιδευτικού έργου, εξετάσεις μαθημάτων, συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων κλπ) από την 2α Σεπτεμβρίου 2019 θα εξελίσσονται στην πόλη της Τρίπολης.

Στοχεύοντας στην περαιτέρω βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού μας έργου - το οποίο λίαν προσφάτως αξιολογήθηκε με "Άριστα 10" υπό την προϋπόθεση της μεταφοράς του Τμήματος στην Τρίπολη- απολογούμεθα για την  όποια  αναστάτωση  δημιουργείται  λόγω  της  αναγκαίας  ανάλογης μετακίνησής σας στην Τρίπολη.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Τμήματος
Καθηγητής Παναγιώτης Πρεζεράκος»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος