Σχεδίασε μια smart city και διακρίθηκε το ΓΕΛ Γερακίου! (ΦΩΤΟ)

Κατέκτησε την 5η θέση σε Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Παρασκευή, 05 Ιούλιος 2019 14:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σχεδίασε μια smart city και διακρίθηκε το ΓΕΛ Γερακίου! (ΦΩΤΟ)

Ύστερα από την ανάδειξή του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τον Μάρτιο του 2019, το Γενικό Λύκειο Γερακίου συμμετείχε στον εθνικό τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “WRO 2019”, ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 30 Ιουνίου στο κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου.

Οι μαθητές κλήθηκαν να σχεδιάσουν μία έξυπνη και βιώσιμη πόλη (smart city), αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητες τους στη ρομποτική, με σκοπό να δώσουν λύση σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα. Ταυτόχρονα, παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο για την πραγματοποίηση του πρότζεκτ (project).  Επιδεικνύοντας μεγάλη θέληση και σκληρή δουλειά διάρκειας 9 μηνών, η ομάδα κατέκτησε την 5η θέση Πανελλαδικά!

Την εκπαιδευτική ομάδα απαρτίζουν οι μαθητές της β΄ τάξης του ΓΕΛ Γερακίου, Δρούσιας Χρήστος, Χαλκιάς Περικλής και της α΄ τάξης, Ζάχος Ιωάννης, Κανάκης Νικόλαος, ενώ προπονήτρια της ομάδας είναι η Σαράντη Άννα.

Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Λύκειο Γερακίου αναφέρει τα εξής: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κυρίως στον κ. Νικόλαο Δημητριάδη (μαθηματικό). Ιδιαίτερα αξίζει να αναφερθεί η συμβολή των γονέων των παιδιών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που υποστήριξαν ηθικά και οικονομικά την προσπάθεια της ομάδας, ώστε να προκριθεί στις πέντε καλύτερες σε πανελλαδικό επίπεδο. Αυτό συνέβαλε στη δημιουργία κλίματος στενής συνεργασίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στο σχολείο και τους γονείς - κηδεμόνες των μαθητών, που αποτελεί σημαντική συμβολή για τη λειτουργία του σχολείου.

Η επιτυχία αυτή πλούτισε με δυνατές εμπειρίες τους μαθητές και συνέβαλλε στο να δημιουργήσει ισχυρά κίνητρα για τη συμμετοχή τους εκ νέου στο διαγωνισμό στη νέα σχολική χρονιά διεκδικώντας μια ακόμα καλύτερη θέση», καταλήγει το ΓΕΛ Γερακίου.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος