Πλαστό σκεύασμα φυτοπροστασίας εντοπίστηκε στην αγορά

Εφιστά την προσοχή η ΠΕ Λακωνίας

Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2019 14:44 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πλαστό σκεύασμα φυτοπροστασίας εντοπίστηκε στην αγορά

Καμπανάκι για την κυκλοφορία πλαστού/μη εγκεκριμένου προϊόντος φυτοπροστασίας στην αγορά κρούει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Λακωνίας και προειδοποιεί για κυρώσεις.

Όπως έγινε γνωστό, κατόπιν καταγγελίας διαπιστώθηκε ότι κατά το τρέχον έτος εισήχθη και διακινείται στη χώρα μας πλαστό (μη εγκεκριμένο) προϊόν με την επωνυμία «CORAGEN 20SC», το οποίο φέρει τα διακριτικά της εταιρείας «DuPont» και έχει ετικέτα στην ουγγρική γλώσσα. Το αντίστοιχο εγκεκριμένο σκεύασμα CORAGEN 20 SC – Chlorantraniliprole 95% b/b min κυκλοφορεί με τα διακριτικά της κατόχου της έγκρισης εταιρείας «FMC ΧΗΜΙΚΑ ΕΛΛΑΣ Μ.ΕΠΕ» που είναι η νόμιμη κάτοχος και υπεύθυνη για τη διάθεση στην αγορά του φυτοπροστατευτικού προϊόντος.

Η Υπηρεσία της ΠΕ Λακωνίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 3 του Ν. 4036/2012 (Α’ 8), όπως ισχύει, όποιος εισάγει, παρασκευάζει προς εμπορία, εμπορεύεται, κατέχει, διαθέτει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και δωρεάν, ανταλλάσει, μεταφέρει, χρησιμοποιεί ή διαφημίζει μέσα στη χώρα φυτοπροστατευτικό προϊόν, για το οποίο δεν έχει χορηγηθεί άδεια διάθεσης στην αγορά ή η άδεια διάθεσης στην αγορά του έχει ανακληθεί ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια παράλληλου εμπορίου ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια πειραματισμού, τιμωρείται με πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

Τα εν λόγω φυτοπροστατευτικά προϊόντα δεσμεύονται και επανεξάγονται στη χώρα προέλευσης προκειμένου για χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ή επιστρέφονται στο κράτος-μέλος αποστολής. Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4036/2012, για τις ανωτέρω παραβάσεις προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις.

Για τη διευκόλυνση του κοινού και την ευκολότερη αναγνώριση του μη εγκεκριμένου σκευάσματος από τους ενδιαφερόμενους, παρατίθενται φωτογραφίες.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα