Στους κατασκηνωτές της Ταϋγέτης οι Μητροπολίτες Ευστάθιος και Χρυσόστομος (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 30 Ιούλιος 2019 15:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στους κατασκηνωτές της Ταϋγέτης οι Μητροπολίτες Ευστάθιος και Χρυσόστομος (ΦΩΤΟ)

Τις Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 29/7 οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, προκειμένου να έχουν μία πνευματική επαφή με τους 100 νέους της γ΄ κατασκηνωτικής περιόδου, ηλικίας 15-17 ετών.

Τους δύο Μητροπολίτες υποδέχθηκαν ο πρωτοσύγκελλος της ΙΜΜΣ, πανοσ. αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ως υπεύθυνος ιερέας της περιόδου, ο αρχηγός της περιόδου θεολόγος κ. Ιωάννης Γκοβάτσος, τα υπόλοιπα στελέχη και φυσικά οι κατασκηνωτές.

Κατά τη διάρκεια του μεσημβρινού γεύματος,  καλωσόρισε τους δύο Ιεράρχες ο υπαρχηγός της περιόδου κ. Παναγιώτης Μανιατάκος. Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο αρχηγός της περιόδου, θεολόγος κ. Ιωάννης Γκοβάτσος, ο οποίος ευχαρίστησε τους κκ Ευστάθιο και Χρυσόστομο για την παρουσία τους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πολυποίκιλα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά από την ολιγοήμερη διαμονή τους στην Ταϋγέτη.

Στη συνέχεια ο κ. Ευστάθιος παρουσίασε στους κατασκηνωτές τον Μητροπολίτη Μάνης,  μιλώντας με θερμά λόγια για την πνευματικότητα και την θεολογική του κατάρτιση. Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε αρχικά τον κ. Ευστάθιο για την ευγενική του πρόσκληση, που του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί για ακόμη μία φορά  στην Ταϋγέτη και να βιώσει από κοντά την όμορφη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια με πολλούς κόπους και θυσίες. Ο Μητροπολίτης Μάνης τόνισε ότι «οι κατασκηνωτικές αυτές ημέρες αποτελούν για τους νέους και τις νέες του τόπου μας έναν φωτεινό  “φάρο” που τους βοηθάει να μην αποπροσανατολιστούν τα δύσκολα χρόνια της νεότητας». Στη συνέχεια απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης στα παιδιά.

Από την πλευρά τους οι κατασκηνωτές πρόσφεραν ένα συμβολικό δώρο στον προσκεκλημένο Μητροπολίτη Μάνης, παρουσίασαν τις κραυγές των ομάδων τους και τραγούδησαν με πρωτοφανή παλμό χριστιανικά και πατριωτικά τραγούδια.

Η αναμνηστική φωτογραφία στον χώρο της σημαίας επισφράγισε την όμορφη αυτή συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι με την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται η φετινή λειτουργία των κατασκηνώσεων της ΙΜΜΣ, που συνολικά φιλοξένησαν περίπου 500 νέους και νέες  απ’ όλη τη μητροπολιτική περιφέρεια.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα