Προσκυνηματική πορεία του ΕΟΣ προς την Παναγία Έλωνα

Τετάρτη, 07 Αύγουστος 2019 13:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προσκυνηματική πορεία του ΕΟΣ προς την Παναγία Έλωνα

Για ακόμη μία χρονιά, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί την καθιερωμένη προσκυνηματική του πορεία προς την Ιερά Μονή Ελώνης, αυτό το Σάββατο 10 Αυγούστου. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή, που αποτελεί ετήσιο ραντεβού πιστών και πεζοπόρων!

Συγκεκριμένα η πορεία που θα ακολουθηθεί είναι από το χωριό Καλλονή έως το μοναστήρι. Οι ώρες πορείας ανέρχονται σε 12, ενώ ο βαθμός δυσκολίας χαρακτηρίζεται Β-Γ (Μέτρια-Δύσκολη).

Η συμμετοχή απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση, λόγω της μεγάλης της διάρκειας και του νυχτερινού περπατήματος. Ο εξοπλισμός που θα πρέπει να έχει ο καθένας μαζί του περιλαμβάνει πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο, καπέλο, φακό, μπαταρίες και μπατόν. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους νερό και πρόχειρο φαγητό.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 4:00 του Σαββάτου (10/8) από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης με ΙΧ για τη διαδρομή Καλλονή-Καλλιθέα-Ξηροπήγαδο-Κοσμάς-ΙΜ Ελώνης. Προαιρετικά, οι συμμετέχοντες μπορούν να μεταβούν και απευθείας στην Καλλονή, από όπου η αναχώρηση για την πεζοπορική εξόρμηση θα γίνει στις 5:00 μμ (απαιτείται προσυνεννόηση).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν άμεσα (για λόγους διευκόλυνσης της μετακίνησης με πουλμανάκια) -και πάντως το αργότερο έως την Παρασκευή 9/8- με τον συντονιστή της πορείας Γιάννη Μιχελόγγονα στο τηλ. 6944 278520.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα