Την Τετάρτη το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Ξεκινά η σχολική χρονιά

Δευτέρα, 09 Σεπτέμβριος 2019 16:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Την Τετάρτη το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Με τον καθιερωμένο αγιασμό θα γίνει η έναρξη της σχολικής χρονιάς, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας θα σημάνει την επιστροφή στα θρανία μετά από τις θερινές διακοπές για χιλιάδες μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους σε όλες τις περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και η Λακωνία.

Το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία, ενώ οι αναπληρωτές που προσελήφθησαν σε πρώτη φάση, επρόκειτο να είναι στις θέσεις τους, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 9/9.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που πρόσκεινται στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ο συνολικός αριθμός προσλήψεων για την πρώτη φάση θα αρκέσει για να καλύψει μεγάλο μέρος των κενών στα σχολεία, περίπου τα 2/3.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος