Σε κλίμα μυσταγωγίας ο εσπερινός στη «Βασιλική του Οσίου Νίκωνος» στην αρχαία Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2019 09:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε κλίμα μυσταγωγίας ο εσπερινός στη «Βασιλική του Οσίου Νίκωνος» στην αρχαία Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

ο απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στην φερόμενη «Βασιλική του Οσίου Νίκωνος» στην αρχαία Σπάρτη, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιου και πλήθους κληρικών της μητροπολιτικής περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού, εμφανώς συγκινημένος ο σεβασμιώτατος ανέγνωσε απόσπασμα από τη διαθήκη του Οσίου Νίκωνα, ενώ στους παρευρισκόμενους προσκυνητές μίλησε με πατρικά λόγια αγάπης για την ανάγκη της μετάνοιας στη ζωή μας, ο πανοσ. αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ο κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή της λατρευτικής αυτής σύναξης, καθώς επίσης και τους ευλαβείς πιστούς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και κατέκλυσαν τον χώρο, ενώ ευχήθηκε ο Άγιος να έχει πάντα υπό την προστασία του τη Λακεδαίμονα.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος