Λαμπρός ο εορτασμός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Ευσταθίου (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 20:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λαμπρός ο εορτασμός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Ευσταθίου (ΦΩΤΟ)

Υπό την τιμητική παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου εόρτασε τα σεπτά του ονομαστήρια, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Το απόγευμα της Πέμπτης 19/9, στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, ενώ συμμετείχαν οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καστοριάς κ. Σεραφείμ, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Ζίχνων και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος. Στον εσπερινό έλαβαν μέρος και οι θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος και Τεγέας κ. Θεόκλητος και πλειάδα κληρικών τόσο από την μητροπολιτική μας περιφέρεια όσο και από άλλες περιοχές της χώρας μας.

Ο σεβασμιώτατος Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο, μίλησε για τον τιμώμενο Άγιο Ευστάθιο, τον οποίο χαρακτήριζε η βαθειά πίστη και υπομονή.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Μητροπολίτης Καστοριάς, μίλησε με μεγάλη θέρμη για το ήθος, την πνευματικότητα και την ανεκτίμητη προσφορά του κ. Ευσταθίου προς την ΙΜΜΣ, αλλά και γενικότερα στην Εκκλησία της Ελλάδας και του ευχήθηκε να ποιμαίνει για πολλά ακόμα χρόνια την τοπική Εκκλησία.

Έπειτα το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την παρουσία του καθώς επίσης και όλους τους Μητροπολίτες, τους Επισκόπους, τους τοπικούς άρχοντες και τον ευσεβή λαό για την παρουσία τους και την αγάπη τους.

Με τη σειρά του, ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος εκθείασε την προσφορά του κ. Ευσταθίου προς την Εκκλησία, ενώ του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα του πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Στην εσπερινή λατρευτική σύναξη παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκωνας Τζινιέρης, η αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου, η πρώην αντιπεριφερειάρχης  Λακωνίας και νυν περιφερειακή σύμβουλος κ. Αδαμαντία Τζανετέα, οι πρώην δήμαρχοι Σπάρτης κκ Ευάγγελος Βαλιώτης, Σταύρος Αργειτάκος και Χρήστος Πατσιλίβας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλης Τσιγαρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής, ο κ. Ευστάθιος προσέφερε κέρασμα στο πολυπληθές εκκλησίασμα και  ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Επισκοπείο, για τον μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, τους σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, τους θεοφιλεστάτους Επισκόπους και τους τοπικούς άρχοντες.

Την κυριώνυμο ημέρα της γιορτής του, ο Μητροπολίτης Ευστάθιος χοροστάτησε στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου του Ιδρύματος της ΙΜΜΣ  στους Μολάους. Μαζί του συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Καστοριάς κ. Σεραφείμ, Σιατίστης και Σισανίου κ. Αθανάσιος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας, συμπαραστατούμενοι από πλειάδα κληρικών.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας έγινε λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Ευσταθίου στους χώρους του ιδρύματος.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος