ΤΟΠ Πελοποννήσου: «Πλήγμα για τον τουρισμό η πτώχευση της Thomas Cook»

Φόβοι για ζημία άνω των 300 εκατ. ευρώ στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας - Η εκτίμηση του προέδρου του Οργανισμού Κ. Μαρινάκου

Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2019 14:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΤΟΠ Πελοποννήσου: «Πλήγμα για τον τουρισμό η πτώχευση της Thomas Cook»

Αντίκτυπο και στον ελληνικό τουρισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας αναμένεται να έχει η πτώχευση του ταξιδιωτικού οργανισμού «Thomas Cook», όπως υποστηρίζει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου. Ειδικότερα, σε δηλώσεις του o πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κων/νος Μαρινάκος ανέφερε ότι «θα σημειωθεί σημαντική ζημία για τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας μας, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, μεγάλη θα είναι και η ζημία που θα υποστούν οι  τουριστικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου εφόσον η Βρετανική αγορά  αλλά και η Γερμανική (μέσω των θυγατρικών εταιριών του ταξιδιωτικού οργανισμού στην γερμανική αγορά) αποτελούν δύο από τις παραδοσιακότερες και δυναμικότερες αγορές-πηγές τουριστών για την περιοχή.  Σύμφωνα με τις αεροπορικές πτήσεις εκτιμώνται 50.000 Βρετανοί και Γερμανοί τουρίστες μέσω της Thomas Cook στην χώρα μας αυτές τις ημέρες, εκ των οποίων 2.000 περίπου εκτιμώνται στην Πελοπόννησο», τόνισε ο κ. Μαρινάκος και πρόσθεσε: «Γνώμη μας είναι ότι το Υπουργείο Οικονομικών, με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά  πρέπει να εξετάσει μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων που είχαν έντονες συναλλαγές με τον Thomas Cook, ιδίως στο πεδίο μη καταβολής του τέλους διαμονής για κρατήσεις από την Thomas Cook καθώς και παρεμβάσεις σε θέματα απαλλαγής της υποχρέωσης απόδοσης ή/και συμψηφισμού ΦΠΑ για τα ανείσπρακτα τιμολόγια της Thomas Cook από την αρχή της σεζόν έως την ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης της πτώχευσης της ταξιδιωτικού οργανισμού», κατέληξε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Πληροφορίες για επιχειρήσεις
που συναλλάσσονται με την «Thomas Cook»
Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου παραθέτει χρήσιμες πληροφορίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις που είχαν συνεργασία με την «Thomas Cook».

Μετάφραση από το αγγλικό κείμενο:
«Aπό τις 23 Σεπτεμβρίου 2019, όλες οι μελλοντικές κρατήσεις και υπηρεσίες που παρέχονταν από τον Thomas Cook ακυρώνονται τώρα.
Ως Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, εφαρμόζουμε ένα σύστημα χρηματοοικονομικής προστασίας για λογαριασμό της Air Travel Trust (ATT) για τους καταναλωτές που αγοράζουν διακοπές πτήσεων από ταξιδιωτικούς πράκτορες ή πρακτορεία ATOL. Τώρα κάνουμε ρυθμίσεις για τους πελάτες διακοπών πακέτων πτήσεων του Thomas Cook στο εξωτερικό για να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο στο τέλος των διακοπών τους, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί οι πελάτες να παραμείνουν στο κατάλυμα για μια επιπλέον νύχτα.

Εάν είστε προμηθευτής της Thomas Cook και έχετε πελάτες Thomas Cook Holidays που έχουν κράτηση μαζί σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Έχουμε λεπτομέρειες για όλους τους προμηθευτές και εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο για να έρθουμε σε επαφή μαζί σας για να εγγυηθούμε την πληρωμή έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να συνεχίσουν τις διακοπές τους χωρίς διακοπή.

Παρακαλείσθε να μην ζητάτε από τους πελάτες σας να πληρώσουν ξανά ή να εγκαταλείψουν το κατάλυμα, καθώς η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου θα κανονίσει την πληρωμή αυτή το συντομότερο δυνατό.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πληροφορίες για τους πιστωτές από τη σχετική σελίδα της βρετανικής κυβέρνησης.

Θα χρειαστεί να εγγραφείτε ως πιστωτής στην εκκαθάριση εάν δεν έχετε πληρωθεί για αγαθά ή υπηρεσίες που έχετε προμηθεύσει στις εταιρείες Thomas Cook που βρίσκονται υπό εκκαθάριση

Για να εγγραφείτε ως πιστωτής θα χρειαστεί να συμπληρώσετε ένα έντυπο απόδειξης χρέους Proof of Debt form, το οποίο θα πρέπει να στείλετε στη συνέχεια στους ειδικούς διαχειριστές.

Οι πιστωτές των αεροπορικών εταιρειών και των ταξιδιωτικών εταιρειών της Thomas Cook θα χρειαστεί να συμπληρώσουν ένα έντυπο απόδειξης χρέους Proof of Debt form και να το υποβάλουν στην AlixPartners. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του AlixPartners. dedicated website.

Οι πιστωτές των εταιρειών λιανικής πώλησης και συντήρησης αεροσκαφών της Thomas Cook θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα έντυπο απόδειξης χρέους και να το υποβάλλουν στην KPMG. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ειδική ιστοσελίδα της KPMG.

Αφού εγγραφείτε και ο Ειδικός Διαχειριστής παραλάβει το έντυπο Απόδειξης Χρέους Proof of Debt form, θα σας προσθέσει στον κατάλογο των πιστωτών και θα σας συμπεριλάβει σε μελλοντική αλληλογραφία σχετικά με την υπόθεση.

Eνημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti