Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στο Διοικητήριο Λακωνίας

Πέμπτη, 03 Οκτώβριος 2019 08:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στο Διοικητήριο Λακωνίας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Λακωνίας θα προχωρήσει η ΕΛΜΕ Λακωνίας, αύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 12:30΄ μμ, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΟΛΜΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση, που υπογράφουν ο πρόεδρος Παναγιώτης Κουμουνδούρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΛΜΕ Γιάννης Σταυρόπουλος, τονίζονται τα εξής: «Οι πολιτικές λιτότητας και περιορισμού δαπανών άφησαν το στίγμα τους στη ζωή εργαζομένων και συνταξιούχων και στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου στα χρόνια των μνημονίων. Και σήμερα, παραμένουν ανοιχτά όλα τα κύρια ζητήματα στην εκπαίδευση (δαπάνες, διορισμοί, δικαιώματα αναπληρωτών, μισθοί, ωράριο, κ.ά.).  Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών είναι επιτακτική ανάγκη για την άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης. Οι αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας, έχοντας σοβαρό πρόβλημα στέγασης.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών της χώρας μας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, και για την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδοτεί και τον «εορτασμό» της παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών στις 5/10.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη ΔΔΕ Λακωνίας την Παρασκευή 4/10 στις 12:30.

Αγωνιζόμαστε για:
• 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα.
• Αύξηση δαπανών για την παιδεία.
• Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών στη Ειδική Αγωγή και Γενική Εκπαίδευση για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.
• Άμεση εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων.
• Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος