Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον στην Πελοπόννησο

90 οι λακωνικές προτάσεις στο πρόγραμμα LEADER

Σάββατο, 05 Οκτώβριος 2019 10:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον στην Πελοπόννησο

Εξαιρετικά μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το τοπικό πρόγραμμα LEADER/CLLD του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Ανατολική Πελοπόννησο. Ειδικότερα, υποβλήθηκαν συνολικά 162 προτάσεις ιδιωτικών επενδύσεων για χρηματοδότηση στο LEADER Ανατολικής Πελοποννήσου συνολικής δημόσιας δαπάνης 19.010.965,96 ευρώ, στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα ΑΕ, για ένταξη στο πρόγραμμα.

Το αυξημένο αυτό επενδυτικό ενδιαφέρον αποδείχθηκε, σχεδόν, εξαπλάσιο της αρχικής δημόσιας δαπάνης, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί η δημόσια δαπάνη κατά 436,21%. Ως εκ τούτου και προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα κάλυψης στο σύνολο των επιλέξιμων δαπανών των υποβληθεισών προτάσεων, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα θα υποβάλλει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης του τοπικού προγράμματος.

Από τις 162 υποβληθείσες προτάσεις, οι 40 αντιστοιχούν στην περιοχή της Αρκαδίας, οι 90 στην περιοχή της Λακωνίας και οι 32 στην περιοχή της Αργολίδας. Το συνολικό επενδυτικό ενδιαφέρον  με την μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων για τις ιδιωτικές επενδύσεις ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ, ενώ ήδη έχουν εκδοθεί αποφάσεις ένταξης για δημόσιες παρεμβάσεις 7.000.000 ευρώ.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το σύνολο της δεσμευμένης δημόσιας δαπάνης του Τοπικού Προγράμματος LEADER, μέχρι σήμερα, ανέρχεται σε 16,2 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία κατέχει για την 4η Προγραμματική περίοδο την 1η θέση ως προς την έγκριση κοινοτικών πόρων για υλοποίηση επενδύσεων, σε εθνικό επίπεδο υλοποίησης του προγράμματος LEADER.

Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης κ. Σπύρος Φλώρος προγραμματίζουν συνέντευξη τύπου, καθώς και συναντήσεις με την ηγεσία της Περιφέρειας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς «το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η κάλυψη της ζήτησης που θα επιφέρει αποτελέσματα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».

Τέλος ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα κ. Μαρίνης Μπερέτσος ευχαριστεί δημόσια τα στελέχη της εταιρείας που υπερέβαλαν εαυτό για μία ακόμη φορά με τη συνεχή παροχή ενημέρωσης και συμβουλών προς τους υποψήφιους επενδυτές, δηλώνοντας: «Η τεράστια προσπάθεια που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος που μαζί με τα δημόσια έργα του ΕΣΠΑ ξεπερνά τα 50.000.000,00 ευρώ στην περιοχή δεν μας φοβίζει αντίθετα μας δίνει δύναμη σε όλους, διότι βλέπουμε τον κόπο μας να πιάνει τόπο και μας δίνει όρεξη και χαρά το αποτέλεσμα».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος