Έξι σχολεία της Πελοποννήσου υποδέχονται προσφυγόπουλα

Παρασκευή, 11 Οκτώβριος 2019 12:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έξι σχολεία της Πελοποννήσου υποδέχονται προσφυγόπουλα

Τριακόσια τέσσερα γυμνάσια και λύκεια απ’ όλη την χώρα  αναμένεται να υποδεχτούν προσφυγόπουλα για το σχολικό έτος 2019-2020.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη καθορίστηκαν οι σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας(ΖΕΠ), όπου δύνανται να λειτουργήσουν τάξεις μαθητών/τριών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, κυρίως όμως προσφυγόπουλων.

Πρόκειται για 84 γυμνάσια και λύκεια στην Αττική, 71 στην Κεντρική Μακεδονία, 29 στην  Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, 28 στη Θεσσαλία και ισάριθμα στην ήπειρο, 19 στη Στερεά Ελλάδα, 11 στα νησιά του Βορείου Αιγαίου(Λέσβος, Χίος, Σάμος), 7 γυμνάσια και λύκεια στη Δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη, 6 σε Πελοπόννησο, Νότιο Αιγαίο και Δυτική Μακεδονία και 2 επαγγελματικά λύκεια της Σιβιανιδείου Σχολής.

Ειδικότερα, στην Πελοπόννησο, αλλοδαπούς μαθητές θα υποδεχθούν έξι σχολικές μονάδες: Το Γυμνάσιο Κουτσοποδίου στην Αργολίδα, το 1ο και το 3ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Τρίπολης στην Αρκαδία, το Εσπερινό Γυμνάσιο Κιάτου, το Γυμνάσιο Ισθμίας και το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου στην Κορινθία.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος