Πρεμιέρα στη Σπάρτη για τους φοιτητές Φυσικοθεραπείας (ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση υποδοχής στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου - Αναλυτικό φωτορεπορτάζ του «Λακωνικού Τύπου»

Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019 15:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρεμιέρα στη Σπάρτη για τους φοιτητές Φυσικοθεραπείας (ΦΩΤΟ)

Τους νέους φοιτητές που θα φοιτήσουν στο νεοσύστατο Τμήμα Φυσικοθεραπείας υποδέχτηκε η πόλη της Σπάρτης, σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης (16/10) στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στη Σπάρτη. Συνολικά, στο τμήμα που αντικατέστησε τη -μεταφερθείσα στην Τρίπολη- Νοσηλευτική, εισήχθησαν περισσότεροι από 110 φοιτητές, ωστόσο ο ακριβής αριθμός που θα φοιτήσει στη Σπάρτη θα οριστικοποιηθεί ύστερα από την παρέλευση της διαδικασίας των μετεγγραφών.

Τους φοιτητές καλωσόρισε η πρόεδρος της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, Καθηγήτρια κ. Μαρία Τσιρώνη, η οποία ήταν και συντονίστρια της εκδήλωσης.

Στον χαιρετισμό του, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Τμήμα Φυσικοθεραπείας μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος στη Σπάρτη που διαθέτει αρκετά φυσικοθεραπευτήρια, ενώ απευθύνθηκε με πατρικά λόγια στους φοιτητές, σημειώνοντας ότι η τοπική Εκκλησία θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους, όπως οι γονείς τους. Τους ευχήθηκε κάθε καλό, παραγωγικές σπουδές και μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του τμήματος, Καθηγητής κ. Αντώνης Τραυλός, είπε στους φοιτητές ότι «θα είμαστε συνέχεια μαζί σας και θα φροντίσουμε να μη σας λείψει τίποτα. Θα σας βοηθήσουμε να τελειώσετε τις σπουδές σας στην ώρα τους».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής ανέφερε ότι «το Τμήμα Φυσικοθεραπείας έχει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη βάση εισαγωγής (13.932 μόρια) μεταξύ όλων των τμημάτων του ΠΑΠΕΛ, ύστερα από τις τελευταίες Πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτό σάς καθιστά τους καλύτερους φοιτητές του Πανεπιστημίου». Πρόσθεσε δε ότι «το Τμήμα Φυσικοθεραπείας συνδυάζει τη θεωρία με την πρακτική και πρόκειται για μια ουσιαστική  και πρωτοποριακή μονάδα του ΠΑΠΕΛ». Παρατήρησε ότι «η κοινωνία της Σπάρτης έχει μόνο να ωφεληθεί από την ανάπτυξη του τμήματος», ενώ αποκάλυψε ότι πρόκειται να δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αυτονόμησή του τμήματος. «Στόχος μας είναι το τμήμα να έχει σύνδεση με την αγορά εργασίας και να αναπτύξει συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φυσικοθεραπευτών», κατέληξε ο κ. Κατσής.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερούτης αναφέρθηκε στη σημασία της λειτουργίας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας για τη Σπάρτη και καλωσόρισε τους φοιτητές, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Σπύρος Μοιράγιας είπε στους φοιτητές ότι «είναι τιμή μας που σας έχουμε μαζί σας. Σας εύχομαι, όταν τελειώσετε τις σπουδές σας, να γίνετε κατ’ επιλογή Σπαρτιάτες. Σας απευθύνω πρόσκληση να ενταχθείτε στην τοπική κοινωνία».

Ακολούθησε ανάγνωση του χαιρετισμού που απέστειλαν οι απουσιάζοντες βουλευτές κκ Αθ. Δαβάκης, Ν. Κρητικός και Στ. Αραχωβίτης, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γιάννης Παναρίτης, που σημείωσε: «Σας καλωσορίζω στη Σπάρτη και σας καλώ να δείτε τις ομορφιές και τις υπηρεσίες της Λακωνίας. Είμαι σίγουρος, ότι όταν γυρίσετε στον τόπο θα είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές του νομού».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος επεσήμανε στους φοιτητές ότι «είμαστε μια μικρή κοινωνία, αλλά φιλόξενη. Θέλουμε τα νιάτα σας και τις ιδέες σας. Δεν σας βλέπουμε μόνο σαν χρήμα. Εύχομαι καλές σπουδές και η παραμονή σας στην πόλη να είναι ευχάριστη».

Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση και ο κ. Πέτρος Λυμπερίδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ο οποίος απευθυνόμενος στους φοιτητές, τόνισε ότι «αποτελείτε ένα ποιοτικό ανθρώπινο υλικό, καθώς έχετε δηλώσει συνειδητά τη συγκεκριμένη σχολή. Πρέπει να στηριχθεί όλο αυτό το εγχείρημα που ξεκίνησε τον Μάιο και στήθηκε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα». Πρόσθεσε ότι «οι εγκαταστάσεις είναι ικανοποιητικές, ωστόσο χρειάζεται εξοπλισμός. Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, θα συμβάλλουμε στη στελέχωση του τμήματος με το κατάλληλο προσωπικό».

Ο κ. Λυμπερίδης έθιξε και το θέμα της αναγνώρισης τίτλων μεταλυκειακών τάξεων (κολλεγίων) τρίτων χωρών, καθώς όπως είπε «θα υποβαθμίσει τα περιφερειακά ιδρύματα, όπως αυτό εδώ (σσ της Σπάρτης). Αν το θέμα ψηφιστεί στη Βουλή, νομίζω ότι θα είναι η αρχή του τέλους…»

Θέτοντας στις ρεαλιστικές τους διαστάσεις τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στη χώρα μας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών επεσήμανε στους φοιτητές ότι «δεν είναι όλα ρόδινα, καθώς όταν ολοκληρώσετε τις σπουδές σας, ίσως βρίσκεστε ανάμεσα στο 23% των άνεργων φυσικοθεραπευτών στην Ελλάδα, που να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Πάντως, σαν σύλλογος κάνουμε διαρκώς παρεμβάσεις για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα μέλη μας».

Τέλος, η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Μεσσηνίας-Λακωνίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Κέλλυ Βάκα ευχήθηκε «να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια στο νέο τμήμα. Θα είμαστε δίπλα σας. Εύχομαι η κλινική άσκηση, που είναι ιδιαίτερα σημαντική, να υλοποιηθεί με ανοιχτό δρόμο. Να αγαπήσετε τη φυσικοθεραπεία, όπως έχει δείξει και η επιλογή σας».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομη αναφορά της κ. Τσιρώνη, η οποία εξέφρασε την ευχή προς τους φοιτητές, μετά από τέσσερα χρόνια, να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την προσπάθεια που ξεκινούν αυτή την περίοδο.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti