Αμερικανοί τουρίστες έρχονται για θεματικό τουρισμό στη Σπάρτη

Έκλεισε συμφωνία ο Δ. Σπάρτης

Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019 10:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αμερικανοί τουρίστες έρχονται για θεματικό τουρισμό στη Σπάρτη

Συνάντηση με την εκπρόσωπο της αμερικάνικης εταιρείας θεματικού τουρισμού “Thalassa Journeys” της Νέας Υόρκης κ. Μαρία-Χριστίνα Μπακλαβά είχε η αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής του Δ. Σπάρτης κ. Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η εκπρόσωπος της εταιρείας να εξερευνήσει την περιοχή για διάφορες θεματικές ενότητες που θα παρακινήσουν την ποιοτικότερη αγορά των ΗΠΑ, όπως είναι τα μεγάλα πανεπιστήμια και οι οργανισμοί. Η κ. Ζαχαράκη ενθάρρυνε την πρωτοβουλία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Δ. Σπάρτης είναι ένας ευλογημένος τόπος που δεν στερείται ούτε ιστορίας αλλά και ποικίλων μορφών ανάπτυξης».

Ήδη μετά από μια σειρά επαφών που έγιναν με ντόπιους επιχειρηματίες σχεδιάστηκε το πρώτο πρόγραμμα που αφορά το «λιομάζωμα», με απώτερο στόχο οι ταξιδιώτες μέσα από μια βιωματική διαδικασία, να γνωρίσουν όλα τα στάδια της παραγωγής ελαιολάδου αλλά και των παράγωγών του.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα συνδυάσει τη γνώση και την ψυχαγωγία, ενώ ταυτόχρονα θα καλλιεργήσει ισχυρούς δεσμούς των ποιοτικών ταξιδιωτών με τον τόπο.

Το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί τις πρώτες κμέρες του Νοεμβρίου του 2019 και ήδη αναμένεται εντός του Οκτωβρίου γκρουπ από το “Mount Holyoke College” με επικεφαλής καθηγητή τον πολύ γνωστό Geoffrey Sumi σε ένα ταξίδι με τίτλο “A journey to Athens, the Peloponnese and Southern Italy”.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti