Επαναφέρουν το θέμα 6ο Δημοτικό Σπάρτης οι κάτοικοι Ν. Κόσμου-Ψυχικού

Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2019 17:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επαναφέρουν το θέμα 6ο Δημοτικό Σπάρτης οι κάτοικοι Ν. Κόσμου-Ψυχικού

Συνάντηση εργασίας με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη  και τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας κ. Πέτρο Νταλιάνη, είχαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης αναφορικά με το ζήτημα  ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι τα θέματα εκπαίδευσης πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή των ιεραρχήσεων της Αυτοδιοίκησης και δεσμεύθηκε ότι εντός μιας εβδομάδος, αφού ενημερωθεί αναλυτικά για το σοβαρό αυτό θέμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και διερευνήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, θα παρουσιάσει τις οριστικές θέσεις και προτάσεις του προς την Επιτροπή των κατοίκων, τόσο για την εκπόνηση της μελέτης του έργου, όσο και για την ανέγερση του σχολείου.

Από την  πλευρά του ο διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε πως το 6ο Σχολείο αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα για τη συνολική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Προσχολικής Αγωγής στην περιοχή της Σπάρτης και ότι στηρίζει –διαχρονικά- κάθε προσπάθεια για την υλοποίησή του .

Σημειώνεται πως το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης αποτελεί διεκδίκηση των κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λακεδαίμονος από το 1986.  Ιδρύθηκε στα 1994 κι εξαγοράστηκε το οικόπεδό του στα 2008. «Δυστυχώς, έκτοτε, οι προσπάθειες για την υλοποίησή του έπεσαν στο κενό, αφού ήδη έχει χρεωθεί με μια ανάθεση Μελέτης  από την τέως Νομαρχία Λακωνίας η οποία προσβλήθηκε κι “έπεσε”  στα δικαστήρια και από δυο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Δήμου Σπάρτης και Περιφέρειας Πελοποννήσου εκ των οποίων η πρώτη καταργήθηκε με ευθύνη των συμβαλλομένων και η δεύτερη  απερρίφθη  από  τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου», ισχυρίζονται οι κάτοικοι και προσθέτουν ότι οι ίδιοι και η εκπαιδευτική κοινότητα, «ύστερα από την πολύχρονη και άδικη βάσανο που έχουν υποστεί για το θέμα του 6ου Σχολείου από τους εκάστοτε αρμοδίους, ευελπιστούν, αυτή τη φορά, πως θα υπάρξει τίμια και σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος, που θα οδηγήσει, επιτέλους, στην υλοποίησή του».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti