«Βλέπει» προβλήματα στις σχολές του ΠΑΠΕΛ η ΚΝΕ

Ελλείψεις προσωπικού στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Σπάρτης

Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2019 07:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Βλέπει» προβλήματα στις σχολές του ΠΑΠΕΛ η ΚΝΕ

Δυσλειτουργία στη λειτουργία των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε αρκετές πόλεις της περιφέρειας (μεταξύ των οποίων και η Σπάρτη), διαπιστώνει η Οργάνωση Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

Ειδικότερα, για τα προβλήματα στις σχολές του Πανεπιστημίου, η ΚΝΕ τονίζει:

«Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων η κατάσταση στις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι εκρηκτική. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

Στην Καλαμάτα τα 4 από τα 6 τμήματα είναι στον αέρα καθώς δεν υπάρχει το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό για να διδάξει όλα τα μαθήματα, πολλά εργαστήρια δεν διδάσκονται και μετατρέπονται σε θεωρίες, στο δεύτερο έτος της Λογοθεραπείας δεν έχει ξεκινήσει καν το εξάμηνο!

 Στη Σπάρτη στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό σε καθηγητές με αποτέλεσμα να έχει καταργηθεί στην πράξη η μία από τις δύο κατευθύνσεις.

Στην Τρίπολη στο τμήμα της Νοσηλευτικής δεν υπάρχει κτίριο για να γίνονται τα μαθήματα (τα οποία γίνονται σε υπόγεια του Νοσοκομείου!), 2 εργαστηριακά μαθήματα δεν γίνονται επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές να τα διδάξουν.

Στο Ναύπλιο στο τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών η πλειοψηφία των μαθημάτων γίνονται σε σχολικό κτίριο Γυμνασίου.

Επιβεβαιώνεται, ότι οι προβληματισμοί που έθετε η ΚΝΕ και άλλοι αγωνιστές συνδικαλιστές για το νομοσχέδιο δήθεν ανωτατοποίησης των σχολών, βγήκαν αληθινοί.

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Το υποτιθέμενο σχέδιο αναβάθμισης των ΤΕΙ που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί σήμερα κατά γράμμα η Νέα Δημοκρατία καμία σχέση δεν έχει με ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας.

Αντιμέτωποι με αυτά τα προβλήματα οι φοιτητές συζητούν στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων τους, στις Συνελεύσεις Ετών και διεκδικούν λύση για τα προβλήματα τους».

Η ΚΝΕ ισχυρίζεται ότι «σε αυτήν την προσπάθεια βέβαια βρίσκονται απέναντι οι γνωστές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.

Συγκεκριμένα:
Η ΔΑΠ στο Σύλλογο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Τρίπολη χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση του Συλλόγου. Η "παρανομία" ήταν ότι η συνέλευση αποφάσισε να διεκδικήσει αύξηση χρηματοδότησης, πρόσληψη καθηγητών, τη μη εφαρμογή του ν+2 κ.ά. προγραμματίζοντας κινητοποίηση στην Πρυτανεία στις 31/10 και καλώντας όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΠΑ.ΠΕΛ.

Η ΠΑΣΠ στη ΣΤΕΓ, στη ΣΔΟ και στη ΣΕΥΠ Καλαμάτας, που πέρσι υποστήριζε το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, φέτος το πήγε ένα βήμα πιο πέρα. Επιτέθηκε σε φοιτητές, χαρακτηρίζοντας τους παράνομους, επειδή τόλμησαν(!) να συζητήσουν σε Συνέλευση του έτους τους τα προβλήματα που έχουν και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουν για να διεκδικήσουν λύσεις.

Μπροστά στις Γενικές Συνελεύσεις των σχολών που θα πραγματοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα καλούμε κάθε φοιτητή να συμβάλει ώστε να παρθούν παντού αγωνιστικές αποφάσεις. Να ανέβει η διεκδίκηση σε κάθε σχολή και έτος, κανένας φοιτητής να μην συμβιβαστεί με τη μιζέρια και την τραγική κατάσταση στις σπουδές του.

Οι αποφάσεις των Συνελεύσεων και οι κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος να γίνουν ευκαιρία ώστε ακόμα πιο πολλοί φοιτητές να μπουν στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti