Λαμπρός εορτασμός του νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη στο Γεράκι (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2019 12:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λαμπρός εορτασμός του νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη στο Γεράκι (ΦΩΤΟ)

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα στο Γεράκι η μνήμη του νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη.

Στον φερώνυμο ιερό ναό τελέσθηκαν  η ακολουθία του όρθρου, η αρτοκλασία και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησε πλειάδα κληρικών.

Στον εμπνευσμένο λόγο του, ο κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε στη βιοτή του Αγίου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο θάρρος και την ανδρεία του νεαρού μάρτυρος. Εμφανώς συγκινημένος,  επαίνεσε την μαθητιώσα νεολαία του χωριού, η οποία έδωσε δυναμικό παρόν στον εορτασμό με αντιπροσωπείες των σχολείων όλων των βαθμίδων. Ιδιαίτερα εκθείασε τα παιδιά, που πλαισίωσαν την ιερή εικόνα του Αγίου, ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές. Ολοκληρώνοντας την ψυχωφέλιμη ομιλία του, ο σεβασμιώτατος έκανε έκκληση στον Άγιο νεομάρτυρα Ιωάννη να προστατεύει την περιοχή και ιδιαίτερα τους νέους, «για τους οποίους αποτελεί τρανό παράδειγμα πίστης και θυσίας», όπως σημείωσε.

Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας πέριξ του ναού, ενώ ύστερα από την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής μοιράστηκαν γλυκίσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους. Στον εορτασμό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Μαρουδάς.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, ο κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον πανηγυρίσαντα ιερό ναό στις Γούβες.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti