Μαθητική ταινία από τη Λακωνία βραβεύτηκε σε διεθνή φεστιβάλ! (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2019 19:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαθητική ταινία από τη Λακωνία βραβεύτηκε σε διεθνή φεστιβάλ! (ΦΩΤΟ)

Μια μαθητική ταινία σχολείου της Λακωνίας συμμετείχε και βραβεύτηκε σε μια σειρά από διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αρχικά, την Τετάρτη 16/10 στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, διεξήχθη η τελετή βράβευσης του «West Side Mountains Doc Fest». Η ταινία «Αχ, αφτό το αυ», που δημιούργησαν οι  μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νιάτων - Αγ. Δημητρίου, με τη βοήθεια των δασκάλων τους Νικόλαου Γαλάνη και Νάντιας Στρατή, απέσπασε το υιμητικό βραβείο (Honorary Distinction) του φεστιβάλ ανάμεσα σε 600 «επαγγελματικές» ταινίες! Αξίζει να επισημάνουμε πως τα παιδιά κέρδισαν την κριτική επιτροπή με την υποκριτική τους ικανότητα και τη γλυκιά βουτιά στο παρελθόν που πραγματοποίησαν. Το βραβείο παρέλαβαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη δημιουργία της ταινίας και ο διευθυντής του σχολείου Θανάσης Παπαδημητρίου.

Από την Πέμπτη έως την περασμένη Κυριακή διεξήχθη στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ευρώπη, το «Dubrovnik Film Festival» (DUFF 2019). Ανάμεσα σε εκατοντάδες δημιουργίες από παιδιά και νέους, η μαθητική ταινία του σχολείου της Λακωνίας επιλέχθηκε να προβληθεί και να συμμετέχει στο διαγωνιστικό κομμάτι.

Η εικόνα του παλιού σχολικού κτιρίου των Νιάτων και οι 8 μικροί μαθητές - ηθοποιοί ταξίδεψαν κινηματογραφικά μέχρι τις δαλματικές ακτές και γοήτευσαν το απαιτητικό κοινό του φεστιβάλ.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti