Επεισοδιακή νύχτα με ζημιές στο κέντρο της Σκάλας!

«Καζάνι» που βράζει η τοπική κοινωνία μετά από συμπλοκή μεταξύ Ρομά - Καταδικάζει το περιστατικό ο Δ. Ευρώτα

Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2019 15:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επεισοδιακή νύχτα με ζημιές στο κέντρο της Σκάλας!

Νύχτα σοβαρών επεισοδίων ήταν αυτή της Δευτέρας (4/11) στη Σκάλα Λακωνίας. Αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν ομάδα Ρομά, οι οποίοι μετά από μεταξύ τους καβγά δεν δίστασαν να προκαλέσουν ζημιές σε περιουσίες στην κεντρική οδό της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν στις 10:50΄ μμ της Δευτέρας, όταν επτά άτομα που βρίσκονταν αρχικά σε καφετέρια της περιοχής, βγήκαν στον εξωτερικό χώρο και, για άγνωστη αφορμή, ξεκίνησαν να λογομαχούν και να συμπλέκονται μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου» και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι εκτός ελέγχου Ρομά,  ευρισκόμενοι σε κατάσταση μέθης, έσπασαν σταθμευμένα οχήματα και εξωτερικό εξοπλισμό καταστημάτων. Κατά άλλες αναφορές, στο διάβα τους, βρέθηκε και μια διερχόμενη οδηγός, η οποία όταν επιχείρησε να περάσει από το σημείο του επεισοδίου, οι Ρομά προξένησαν καταστροφές και στο δικό της όχημα, χωρίς ευτυχώς να την τραυματίσουν.

Στη συνέχεια, οι ταραξίες διασκορπίστηκαν στις γύρω περιοχές, καθώς ήδη πολίτες είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία, η οποία επενέβη στην περιοχή με ισχυρότατη δύναμη από της ΟΠΚΕ Λακωνίας και τα Αστυνομικά Τμήματα Ευρώτα, Γυθείου και Μολάων. Χάρη σε συντονισμένες ενέργειες και έρευνες, λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και τους επτά συμμετέχοντες στο επεισόδιο και τους συνέλαβαν.

Οι Ρομά, που αλληλομηνύθηκαν μεταξύ τους, οδηγήθηκαν την Τρίτη (5/11) στην Εισαγγελία Σπάρτης, αντιμετωπίζοντας σωρεία σοβαρών κατηγοριών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φερόμενοι ως δράστες είναι κάτοικοι Σκάλας, Τραπεζοντής, Λευκοχώματος και Αμυκλών.

Υπογραμμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, που ομάδα Ρομά επιφέρει αναστάτωση και επεισόδιο στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας, γεγονός που έχει θορυβήσει και ανησυχήσει ιδιαίτερα τη μικρή κοινωνία του Δήμου Ευρώτα, που ζητεί άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων από την Πολιτεία.
 
Δ. Ευρώτα: «Δεν θα ανεχτούμε
τέτοιου είδους συμπεριφορές»
Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ευρώτα καταγγέλλει και καταδικάζει τα περιστατικά βίας και ανομίας που σημειώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας (4/11) στον κεντρικό δρόμο της Σκάλας από συγκεκριμένες ομάδες Ρομά. Αποτέλεσμα «ήταν η πρόκληση αισθήματος φόβου στους κατοίκους και η πρόκληση ζημιών σε ιδιωτικές περιουσίες. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα», τονίζει ο Δ. Ευρώτα.

Με αφορμή τα εν λόγω περιστατικά, νωρίς το πρωί της Τρίτης (5/11), με πρωτοβουλία του δημάρχου Ευρώτα κ. Δήμου Βέρδου, έλαβε χώρα συνάντηση μεταξύ των αντιδημάρχων και του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα κ. Παναγιώτη Λυμπέρη, όπου συζητήθηκαν οι τρόποι για την ουσιαστική καταστολή του φαινομένου, «που τείνει να λάβει ανησυχητικές πλέον διαστάσεις», υπογραμμίζει ο Δ. Ευρώτα.

Καταλήγοντας, ο Δ. Ευρώτα τονίζει: «Η δημοτική αρχή δε θα ανεχτεί τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές. Είναι γνωστό πόσο ψηλά στην ατζέντα του Δήμο Ευρώτα είναι το θέμα της ασφάλειας των πολιτών. Προς την κατεύθυνση αυτή, η δημοτική αρχή εξέφρασε την πρόθεση για συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, το οποίο έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και εστιάζει τη δράση του στην πρόληψη του εγκλήματος και της παραβατικότητας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti