Προσκύνησαν την τιμία κάρα της Αγ. Παρασκευής σε Γύθειο και Καρδαμύλη (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2019 15:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προσκύνησαν την τιμία κάρα της Αγ. Παρασκευής σε Γύθειο και Καρδαμύλη (ΦΩΤΟ)

Για πρώτη φορά, η τιμία κάρα της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος και θαυματουργού Παρασκευής ήλθε στο Γύθειο. Η κάρα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Επισκοπείου Μάνης, προερχόμενη από τον ιερό ναό του ομωνύμου Δήμου Αττικής, προς ευλογία, προσκύνηση και πνευματική ενίσχυση των πιστών. Την τιμία κάρα συνόδευσε, μετά πάσης ευλαβείας, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κουνάλης, εφημέριος του παραπάνω ναού των Αθηνών.

Μετά την λαμπρή υποδοχή της τιμίας κάρας, υπό του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, πλαισιουμένου υπό πλειάδος ιερέων της Μητρόπολης, τελέσθηκαν ο αρχιερατικός εσπερινός και το ιερό μυστήριο του ευχελαίου.

Για την Αγία Παρασκευή, τον βίο και τα θαύματά της μίλησε ο Μητροπολίτης Μάνης με πολύ πνευματικά λόγια. Στο αναλόγιο διακόνησαν οι κκ Ανάργυρος Δερδελάκος, Δημ. Μαυρικορδόπουλος, Πέτρος Διαμαντάκος, Εμμανουήλ Μάνεσης και Φώτιος Παπαδάκος.

Πλήθος πιστών παρευρέθηκαν και προσκύνησαν την τιμία κάρα με ιερό δέος και κατάνυξη, ευχαριστώντας την Ιερά Μητρόπολη για τη μεγάλη αυτή πνευματική ευκαιρία που τους δόθηκε. Μεταξύ αυτών έδωσαν το «παρών» ο αντιδήμαρχος Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Τσιριγώτης και η δημοτική σύμβουλος κ. Ρουμπάκου, ως εκπρόσωποι του δημάρχου Αν. Μάνης, ο λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γιαννουράκος και ο διοικητής της ΠΥ Γυθείου, Επιπυραγός κ. Γραφάκος.

Την επομένη ημέρα, Σάββατο 2/11, τελέσθηκε αρχιερατική Θεία λειτουργία υπό του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, ο οποίος στο κήρυγμά του μίλησε για τα θαύματα της Αγίας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη ο παρακλητικός κανών της Αγίας Παρασκευής, παρουσία πλήθους πιστών.

Την Κυριακή 3/11, ο σεβασμιώτατος μετέβη με την τιμία κάρα της Αγ. Παρασκευής στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καρδαμύλη, όπου τελέσθηκε αρχιερατική Θεία λειτουργία και δόθηκε η ευκαιρία και στους πιστούς χριστιανούς της Δυτικής Μάνης, να την προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία και την χάρη της Αγίας. Μεταξύ αυτών ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος και ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρας με μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Στο κήρυγμά του, ο κ. Χρυσόστομος  ανέλυσε το δύσκολο Απολυτίκιο της Αγίας Παρασκευής, το οποίο ομιλεί για την πνευματική εργασία με σπουδή της Αγίας προς την «άνω κατοικία». Ο Μητροπολίτης συνδύασε το Απολυτίκιο με την Ευαγγελική περικοπή του πλουσίου και του Λαζάρου, εστιάζοντας στην πνευματική προετοιμασία από την παρούσα ζωή για την κατάκτηση της Βασιλείας των Ουρανών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος