Εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Μάνης

Δευτέρα, 11 Νοέμβριος 2019 17:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Μάνης

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, άγει  τα ονομαστήριά του ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.

 Με την ευκαιρία αυτή θα τελεσθούν ιερές ακολουθίες στο επισκοπικό παρεκκλήσι στο Γύθειο, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:
- Τρίτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 18:00: Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός
- Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρες 07:00 – 10:30:  Όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία

Στη συνέχεια, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα δεχθεί τις ευχές Αρχών, κλήρου και λαού, έως τη 1:00 μμ, στο μητροπολιτικό μέγαρο.

Ο κ. Χρυσόστομος Γ’ εξελέγη Μητροπολίτης Μάνης από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 7 Φεβρουαρίου 2018. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 10 Φεβρουαρίου 2018 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β´, συλλειτουργούντων ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ενθρονίστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, στις 28 Μαρτίου 2018, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, μεγάλου αριθμού μητροπολιτών και επισκόπων, τοπικών αρχών, κλήρου και λαού.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος