Τα ανεκπλήρωτα αιτήματα έφεραν ματαίωση του ΔΣ Αν. Μάνης

Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019 16:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα ανεκπλήρωτα αιτήματα έφεραν ματαίωση του ΔΣ Αν. Μάνης

Με κοινή δήλωση τους οι επικεφαλής των τεσσάρων συνδυασμών της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ανατολικής Μάνης (Κυρ. Μιχαλολιάκος, Τζαν. Φιλιππάκος, Γεωρ. Κατσαφούρος και Δημ. Αναστασάκος), γνωστοποιούν ότι θα απέχουν από τη σημερινή (Τρίτη 12/11-5:00 μμ) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Μάνης. Η συγκεκριμένη απόφαση οδηγεί στη ματαίωση της συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας.

Αιτία, σύμφωνα με τους παραπάνω συμβούλους είναι η «συνεχιζόμενη κωλυσιεργία και αδιαφορία της δημοτικής αρχής του δημάρχου Π. Ανδρεάκου, όπως εξασφαλίσει ιδιαίτερο χώρο εξοπλισμένου γραφείου με γραμματειακή υποστήριξη (όπως ο Νόμος ορίζει) για την στέγαση και λειτουργία των συνδυασμών της αντιπολίτευσης στην έδρα τού Δήμου».  Σημειώνεται ότι οι τέσσερις συνδυασμοί του συμβουλίου έχουν εκλέξει 14 δημοτικούς συμβούλους, έναντι 13 της διοικούσας παράταξης του δημάρχου Π. Ανδρεάκου.

Επίσης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι, παρά τα συνεχόμενα αιτήματά τους για έγκαιρη κοινοποίηση των εισηγήσεων-θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου, των νομικών προσώπων, σχολικών επιτροπών και λοιπών συλλογικών οργάνων, ώστε να υπάρχει εύλογο χρονικό διάστημα για τη μελέτη τους, δεν έχει υπάρξει σχετική ανταπόκριση από τη δημοτική αρχή.

Αναλυτικά, οι παραπάνω σύμβουλοι αναφέρουν στη δήλωσή τους τα εξής: «Προβαίνουμε στην ενημέρωση σας, σύμφωνα με το άρθρο 10 § 1 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης (αριθμ. πρωτ. 16852/06-04-2011), ότι άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θα απέχουμε από τη σημερινή (σσ 12/11/2019) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους κάτωθι λόγους:

Διότι:
• Παρά την ρητή επιταγή της § 9 του άρθρου 73 του Ν. 4555/2018, η οποία προβλέπει, ότι: «Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η δημοτική αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη», αυτό μέχρι, σήμερα παρά τις επανειλημμένες τόσο προφορικές όσο και έγγραφες αιτήσεις μας, δεν έχει συμβεί, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο μας.
• Παρά το γεγονός, ότι επανειλημμένως έχει επισημανθεί από πλευράς μας, πως η αποστολή των θεμάτων και των συνοδευτικών αυτών εγγράφων (εισηγήσεις, μελέτες, συμβάσεις, διαγωνισμοί, τεχνικές εκθέσεις, κ.λ.π.) τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και εκείνων των Νομικών Προσώπων θα πρέπει να λαμβάνει χώρα προ ικανού χρονικού διαστήματος, ούτως ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος μελέτης και ενημέρωσης των μετεχόντων στις συνεδριάσεις, τούτο δεν συμβαίνει, με αποτέλεσμα, να δημιουργούνται προσχώματα στην ομαλή εκτέλεση των καθηκόντων μας.

Τα ανωτέρω σαφώς δεν προάγουν τις κλασικές αξίες της Δημόσιας Διοίκησης, ήτοι εκείνες: της Νομιμότητας, της Διαφάνειας, της Πληροφόρησης της Ανταπόκρισης της Φιλικής Αντιμετώπισης, της Αποτελεσματικότητας της Χρηστής και Αδιάφθορης Διοίκησης, που αποτελούν τη βάση για τη σύγχρονη Ανταποκριτική Διοίκηση  και παράλληλα θεωρούνται αναγκαίες προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων αξιών που προσδιορίζουν το  είδος και την ποιότητα των υπηρεσιών της Διοίκησης.

Η προπεριγραφείσα κατάσταση, υποσκάπτει το πνεύμα συνεργασίας, που άπαντες έχουμε δεσμευθεί να επιδείξουμε και σαφώς δεν καλλιεργεί κλίμα εμπιστοσύνης.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti