Ευλόγησε τη νέα ελαιοκομική περίοδο στην Πετρίνα ο Μητροπολίτης Μάνης (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2019 15:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ευλόγησε τη νέα ελαιοκομική περίοδο στην Πετρίνα ο Μητροπολίτης Μάνης (ΦΩΤΟ)

Αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στο  εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής ελαίου του Αγροτικού  Συνεταιρισμού Πετρίνας. Ο ποιμενάρχης ανέγνωσε, μάλιστα, ειδική ευχή, που ο ίδιος συνέταξε, με την ευκαιρία της νέας ελαιοπαραγωγικής περιόδου.

Ο σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με πολλή χαρά από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Γεώργιο Καπασούρη και τα λοιπά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού, από τους εργαζόμενους και από τους παραγωγούς της περιοχής.

Στην ομιλία του, ο κ. Χρυσόστομος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η ελαία είναι ένα ευλογημένο δένδρον, αφού ο Χριστός προ του αγίου Πάθους Του “ἐπορεύθη κατὰ τὸ ἔθος εἰς τὸ ὄρος τῶν ἐλαιῶν… καί θεὶς τὰ γόνατα προσηύχετο” και αποδίδει τον υπέροχον και τόσον χρήσιμον καρπόν την ελιά. Είναι το έλαιον που χρησιμοποιεί πάλιν ο Κύριος στην παραβολή Του, όταν ομιλεί για τον Καλό Σαμαρείτη. Μάλιστα η Εκκλησία το θέτει σε ευλογία με το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου, και το χρησιμοποιεί στο Βάπτισμα και στο Χρίσμα. Είναι τελικά το έλαιον που μας θυμίζει το έλεος του Θεού. Αυτό μη το ξεχνάμε ποτέ γιατί το έλεος του Θεού μας σώζει». Καταλήγοντας, ο σεβασμιώτατος απηύθυνε την εξής προτροπή: «Εργασθείτε με ζήλο, με πνεύμα συνεργασίας, τιμιότητας και αγάπης και να γνωρίζετε ότι το καταπληκτικό αυτό λάδι της δικής σας παραγωγής είναι και εκλεκτό, ως αποφαίνονται οι ειδικοί και περίφημο σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Ακολούθησε ξενάγηση του σεβασμιωτάτου από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού στα μηχανήματα παραγωγής ελαίου, τα οποία είχαν τεθεί σε λειτουργία, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση.

Ο σεβασμιώτατος συνεχάρη τους ιθύνοντες του συνεταιρισμού και πρόσφερε από μια εικόνα της Παναγίας σε όλους τους εργαζόμενους.

φωτο: Μητρόπολη Μάνης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος