Ενεργοποίηση λατομείων στην Πελοπόννησο επιδιώκει ο Νίκας

Για τη μείωση του κόστους των οικοδομικών υλικών

Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 07:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενεργοποίηση λατομείων στην Πελοπόννησο επιδιώκει ο Νίκας

Να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την δημοπράτηση των ανενεργών λατομικών χώρων, εντός των καθορισμένων λατομικών ζωνών, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου, ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου. Στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι η μείωση του κόστους παραγωγής των οικοδομικών υλικών για την τόνωση και ενίσχυση του εν λόγω κλάδου.

Ειδικότερα, ο Π. Νίκας επισημαίνει ότι «η Περιφέρειά μας, θεωρώντας τη διαδικασία του καθορισμού των λατομικών περιοχών ως θέμα ύψιστης σημασίας για τον χωροταξικό σχεδιασμό και την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας και γενικότερα της χώρας, έχει προβεί με σειρά ενεργειών της, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στη διεκπεραίωση των απαιτούμενων διαδικασιών και το σχετικό έργο οδεύει προς ολοκλήρωση, για το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων μας», σημειώνει στο εν λόγω έγγραφό ο περιφερειάρχης και καταλήγει: «Έχοντας υπόψη το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την υλοποίηση εξέχουσας σημασίας ιδιωτικών έργων και ειδικότερα τουριστικών υποδομών και προκειμένου να διευκολυνθεί από πλευράς επάρκειας και κόστους η κατασκευή τους, παρακαλούμε να ξεκινήσετε την προβλεπόμενη από το άρθρο 53 του Ν.5412/2018 διαδικασία για την δημοπράτηση των ανενεργών λατομικών χώρων που βρίσκονται εντός των καθορισμένων λατομικών περιοχών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti