Αναγνώριση στην προσφορά και το έργο του Μητροπολίτη Ευσταθίου (ΦΩΤΟ)

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς ο Ιεράρχης Μονεμβασίας και Σπάρτης

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 13:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναγνώριση στην προσφορά και το έργο του Μητροπολίτη Ευσταθίου (ΦΩΤΟ)

Στην αίθουσα «Φάρος» του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου, η τελετή αναγόρευσης του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στην ιδιαίτερα τιμητική εκδήλωση αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του Ιεράρχη παρευρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλειάδα κληρικών, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Καλάντζης ο βουλευτής ΝΔ Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το μουσικό πρόγραμμα της ευρωπαϊκής χορωδίας και του κιθαριστικού συνόλου του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.

Ακολούθησε η ομιλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελου Κότιου, ο οποίος προέβη σε αναφορά στο ιστορικό της αναγόρευσης επίτιμων διδακτόρων της σχολής,  παρουσιάζοντας, μάλιστα, διεθνείς προσωπικότητες που φέρουν τον συγκεκριμένο τίτλο. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να αναγορεύσουν επίτιμο διδάκτορα τον σεβασμιώτατο κ. Ευστάθιο, τονίζοντας τη σημαντική συμβολή του στον Πολιτισμό και τα Γράμματα, αλλά και το πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο.

Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής κ. Γεώργιος Τσιχριντζής, ο οποίος μίλησε για το έργο του τμήματος και τις διεθνείς διακρίσεις του. Ολοκληρώνοντας,  ευχαρίστησε θερμά τον σεβασμιώτατο για την τιμητική αποδοχή της πρότασης του τμήματος και του ευχήθηκε «υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει το μεγάλο έργο αγάπης που επιτελεί με ζήλο και συνέπεια».

Η τελετή συνεχίστηκε με την αναλυτική παρουσίαση του έργου του Μητροπολίτη από τον Λάκωνα κ. Δημήτρη Βέργαδο, αναπληρωτή πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής, ο οποίος ήταν και αυτός που έκανε την αρχική εισήγηση στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου για την αναγόρευση του κ. Ευσταθίου. Ακολούθησε η ανάγνωση των κειμένων του ψηφίσματος αναγόρευσης της σχολής και η επίδοση του διπλώματος στον σεβασμιώτατο.

 Στον λόγο του ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον πρύτανη και όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου Πειραιώς για την εξαιρετική τιμή. «Οι έπαινοι σας κ. Πρύτανη θα προσδιορίζουν την ευθύνη μου», τόνισε ο ποιμενάρχης. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την προσφορά του χώρου, καθώς και όλους τους προσκεκλημένους για την τιμητική παρουσία τους. Ολοκληρώνοντας, παρουσίασε εισήγηση με θέμα «Σκιαγράφηση της θέσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στη σύγχρονη υπολογιστική και διαδικτυακή τεχνολογία».

Με την ολοκλήρωση της τελετής, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «όμορφη και ενδιαφέρουσα την εκδήλωση», επισημαίνοντας πως η τιμητική αυτή διάκριση δεν αφορά μόνο τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, αλλά και «την Εκκλησία, τον τόπο, την πατρίδα και την ίδια την επιστήμη», ενώ συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την εν λόγω πρωτοβουλία.

Ακολούθησε δεξίωση, η οποία ήταν μία ακόμα ευγενική προσφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».


Φωτο: Γιώργος Φερδής (orthodoxianewsagency.gr), ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος