Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Όσιο Νίκωνα στη Σπάρτη

Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 08:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Όσιο Νίκωνα στη Σπάρτη

Τη μνήμη του πολιούχου της Οσίου Νίκωνος τους «Μετανοείτε» τιμά την Τρίτη 26/11 η Σπάρτη. Στις 7:00 το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία. Ακολούθως, στις 11:00 πμ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτάνευση της ιερής εικόνας του Οσίου Νίκωνος στους κεντρικούς δρόμους της Σπάρτης (Λυκούργου, κεντρική πλατεία, Κ. Παλαιολόγου και επιστροφή στον ναό). Στις 5:00 μμ της ίδιας ημέρας θα τελεστεί τρισάγιο στο μνημείο των 118 στο πάρκο του ΟΤΕ, ενώ στις 5:30΄ μμ  θα λάβει χώρα  μεθέορτος εσπερινός και μακαριστήρια Οσίου Νίκωνος στον φερώνυμο ναό.

Οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Σπάρτης συνεχίζονται το Σάββατο 30/11 και ώρα 7:00 το πρωί με τέλεση Θείας λειτουργίας επί της εορτής του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης. Ακολούθως, στις 10:00 πμ θα διεξαχθούν αγώνες καλαθοσφαίρισης 3x3 στον προαύλιο χώρο του ναού. Συνδιοργανωτές: Γραφείο Νεότητας Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης – ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Στις 5:00 μμ θα λάβει χώρα εσπερινός στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης.

Τέλος, την Κυριακή 1/12 και ώρα 7:00 πμ θα τελεστεί Θεία λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κτητόρων και των ευεργετών του ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης. Στις 6:00 μμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti